Надрусан, убил зам.-кметица и семейство, жали 10 г.

Автор:
Събота, 19 Октомври 2019 09:09
Нурджан Ристемова и семейството й - жертви на дрогиран водач Нурджан Ристемова и семейството й - жертви на дрогиран водач

Борислав Писачев, който надрусан с амфети и кока, уби зам.-кмета на община Кричим инж. Нурджан Ристемова и семейството на пътя Пловдив - Пещера, обжалва 10-годишна присъда, дадена му от Окръжен съд.

Делото е насрочено за 21 октомври. Присъдата обжалват и частните обвинители.

Припомняме, че надрусаният водач на Фолксваген буквално смаза автомобила на Нурджан и съпругът й, в който са били и двете им малки деца на 24 декември 2017 г. и почерни Кричим.

Той обаче се възползва от възможността за редукция с една трета на наложеното му наказание, предвидена в чл 58 а от Наказателния кодекс, и получи само 10 години лишаване от свобода и 13 години без свидетелство за управление на МПС, след като призна вина.

Сега обаче той обжалва и тази присъда.

Заради случая кметът на Община Кричим Атанас Калчев призовава българските законотворци да съобразят законите спрямо справедливостта и възмездието, включително като оценят повече страната на жертвите.

"Определеното като непредумишлено убийство отдавна буди чувства за липса на справедливост, всеобщо възмущение в обществото и единствените, които май особено не се впечатляват, са законотворците", каза кметът на Кричим.

"И да е спазен законът, горчивият вкус остава, защото извършеното от Писачев и от такива като него трябва да се прочете през призмата на справедливостта към жертвите и техните семейства и близки, а това е работа на законотвореца.

За пример може да се вземе съседна Гърция, където парламентът гласува 3 години затвор за всеки, седнал зад волана пиян или след употреба на наркотици", завърши Атанас Калчев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм