Две спецоперации по пътищата в Пловдив

Автор:
Събота, 12 Октомври 2019 11:56
Две спецоперации по пътищата в Пловдив

Две Специализирани полицейски операции са проведени през последното денонощие от служители на сектор Специализирани полицейски сили на територията на Пловдив.

Действията са част от активните мерки на областната дирекция на МВР за опазване на обществения ред и безопасност на движението.

Вчера, за времето от 14.00 ч. до 22.00 ч., е осъществен засилен пътен контрол в града. Общо са проверени 291 лица и 151 МПС.

Констатирани са 120 нарушения на ЗДвП, за които е взето административно отношение.

36 са случаите на неизползвани обезопасителни колани в автомобили и 2 - на каски от мотористи.

Технически неизправни са били 6 МПС, 4 - с прекратена регистрация, едно - с изменена конструкция.

Засечен е водач под въздействие на алкохол, 6 са били с отнети сумпс за неплатени глоби, 4 неправоспособни, мобилни телефони по време на движение неправомерно са ползвали 7, а 14 са нямали редовни пътни документи.

Втората акции е стартирала след 22.30 ч. снощи и приключила в 1.00 ч. днес. Акцентът при нея е поставен върху спазване на Закона за здравето, Закона за закрила на детето и пътната безопастност около нощни заведения.

Проверки са извършени в две дискотеки - на бул. Дунав и ул. Кап. Райчо. Общо са проверени 285 лица и 18 МПС. Съставени са 4 акта и протокол по Закона за здравето, 10 по ЗБЛД, 10 фиша по общинската наредба и 2 по ЗДвП.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм