Счетоводителка ощипала кандидат-пенсионери с 94 бона

Автор:
Сряда, 02 Октомври 2019 08:50
Счетоводителка ощипала кандидат-пенсионери с 94 бона

Счетоводителката Александрина Г. застава пред Районен съд днес по обвинение в измама на различни лица, с които им е причинила обща вреда за 93725.00 лв.

Чрез управляваното и представлявано от нея дружество подсъдимата е извършвала услуги и консултации във връзка с пенсионно, социално и здравно осигуряване, съобразно предмета на дейност на същото.

В началото на 2014 г. тя е изпитала нужда от парични средства в значително по-голям размер от обикновено плащаните й хонорари за разглеждане на документи за пенсиониране и изчисляване на осигурителен стаж.

Решила да си набави такива от някои от клиентите, които я посещавали във връзка с предоставяните от нея пенсионни и осигурителни услуги.

Казвала на клиентите, че след направени изчисления се установявало, че не им достигал осигурителен стаж за да се пенсионират, като не конкретизирала колко точно стаж не достига.

Предлагала да си закупят недостигащия стаж, като ги убеждавала, че закупуването на стажа било легално и нямало нищо нередно в това.

По посочения начин Александрина Г. си набавила различни суми от пострадалите лица, като нямала намерение да закупува какъвто и да било недостигащ стаж във връзка с пенсионирането на същите, съответно не предприела действия за закупуване на такъв, а задържала сумите за себе си, като причинените вреди са в общ размер на 93725.00 лв..

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм