Пак гледат делото за палежа на ЕВН

Автор:
Неделя, 15 Септември 2019 08:41
Пак гледат делото за палежа на ЕВН

Телевизионният оператор Георги Сарай и двама негови съучастници, Николай Славчев и Румен Шекеров, застават пред Районен съд Пловдив във вторник в брадясалото дело отпреди повече от 5 години за палеж на имущество на ЕВН.

Припомняме, че тримата получиха условни присъди от районния съдия Методи Антонов, след като процесът започна с фалстарт, а впоследствие съдия Кирил Николов си направи отвод.

Те обаче бяха отменени от Окръжен съд заради съществени процесуални пропуски, а делото върнато за ново разглеждане от нов състав.

Присъдите от 3 години условно за Георги Сарай и глобата от 2000 лева, 3 години условно за Николай Славчев и 2 години условно за Румен Шекерев са анулирани.

Защитниците на Георги Сарай, Николай Славчв и Румен Шекерев - адвокатите Красимир Елдъров, Дениз Хюсеин и Слав Даскалов пледираха за оправдателни присъди на фаталното 13-то заседание по делото.

Тримата са обвинени н палеж на сградата на ЕВН застават пред съда за поредна година.„

На 25.02.2013 г. и на 07.03.2013 - 08.03.2013 г. тримата, в съучастие, са извършили действия по приготовление към запалване на имущество със значителна стойност – 325 611,60 лв., а именно сградата на „ЕВН Електроразпределение“ ЕАД, намираща се в гр.Пловдив на ул.“Шести септември“ № 64, като използвали за целта запалителна течност, с която заливали сградата така, че същата да бъде обхваната от пламъци от всички страни.

Единствено липсата на горими материали в зоната, подпалена от обвиняемите е довело до разпространяването на огъня само в залетите участъци и до последващото самозагасяване на пожара, а деянието е останало недовършено по независещи от подсъдимите причини, се казва в обвинителният акт.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм