Хванаха дуо графитаджии, засилена охрана на пл. Централен

Автор:
Сряда, 11 Септември 2019 11:06
Хванаха дуо графитаджии, засилена охрана на пл. Централен

Служители на „Общинска охрана“ в Пловдив задържаха двама младежи след вандалски акт в пешеходния подлез на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ от северната страна на тунела, информира директорът на общинското предприятие Димитър Палашев.

Снощи охранителите са реагирали веднага след като забелязали от системата за видеонаблюдение, че две лица драскат със спрейове по стените на съоръжението.

Веднага е сигнализирана „Общинска полиция“ и съвместно с тях нарушителите са задържани.

Те са двама непълнолетни младежи, които са предадени на родителите им.

Съгласно Наредбата за опазване на обществения ред на територията на Община Пловдив са съставени актове за административно нарушение. Предвидената в нормативните документи санкция е между 300 и 3000 лева.

Спрямо младежите ще бъдат предприети превантивни действия от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Заместник-кметът на Пловдив по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев съобщи, че е засилена охраната на новия площад „Централен“.

Реновираното съоръжение е сред най-посещаваните места и притегателен център за жители и гости на града. Територията се наблюдава и с камера, като се изгражда и нова системата за видеонаблюдение.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм