Полицията бди за безопасността на рокерите

Автор:
Петък, 19 Юли 2019 13:06
Полицията бди за безопасността на рокерите

Специализирана полицейска операция за предотвратяване и установяване на нарушения от водачи на мотоциклети бе проведена в Пловдив. Тя е предприета в рамките на активните мерки за безопасност на движението на територията на областния град. В сряда, за времето от 19.00 ч. до 22.00 ч., са извършени съвместни проверки от служители на районните управления и секторите „Пътна полиция“ и „Специализирани полицейски сили“.

Общият контрол по Закона за движение по пътищата е осъществен на всички проблемни точки – най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за извършени нарушения от водачи на мотоциклети. В рамките на тричасовите действия смесените полицейски екипи са проверили общо 64 двуколесни моторни превозни средства. 

За установени административни нарушения на шестима водачи са съставени актове, а  осем са глобени с фиш. Един от мотористите е бил неправоспособен, друг – без обезопасителна каска, а петима не са могли да представят редовни пътни документи. Засечени са два технически неизправни мотора и три с изтекъл срок на годишния технически преглед.

Периодичните действия за ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и недопускане на тежки катастрофи от страна на служителите на ОДМВР - Пловдив продължават.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм