Животновъди от три области горят заради Корни

Автор:
Петък, 28 Септември 2018 16:54
Тя ходи с чумата навсякъде! Тя ходи с чумата навсякъде!

Бунтовете, организирани от партията на Корнелия Нинова, които доведоха до възпрепятстване на ветеринарните власти да ликвидират огнището на чума по дребните преживни животни в град Болярово и продължаващото разпространение на заболяването извън община Болярово, носят тежки санкции от Европейската комисия за жъвотновъдите в цели три области!

До това може да доведе манията на Корни да вземе властта, като вкара държавата в блатото - точно по модела на Андрешко!

ЕК ще предприеме нови санкции срещу България, се казва в официално изявление на Комисията. Изготвен е проект за изменение на действащо решение, според което ще бъде увеличена територията с наложените рестрикции.

Вместо 7 погранични общини, санкциите ще обхванат целите Бургаска, Ямболска и Хасковска области.

Според новите ограничения ще бъде забранено излизането на животни и добитата от тях продукция извън упоменатите области. Проекторешението ще мине на писмена процедура и се очаква да бъде публикувано от ЕК следващата седмица.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) нееднократно алармира за опасността за нови рестрикции, след като стопаните на стадото в Болярово Ана Петрова и съпругът й Тодор, заедно с техни съмишленици, повече от два месеца възпрепятстват ветеринарните власти да унищожат огнището на заразата във фермата в Болярово, където бяха открити положителни проби за чума по дребните преживни животни. Междувременно 11 животни умряха, според стопаните – от преяждане.

След проведената областна епизоотична комисия в Ямбол на 18 септември официалните ветеринарни лекари от Областната дирекция по безопастност на храните извършиха аутопсия на една от умрелите овце. Съгласно протокола за аутопсия, животното няма типичната находка за прехранване с концентриран фураж. Констатирано е, че той е само 10% от търбушното съдържание. Липсват и други признаци за прехранване със зърно.

На 18 септември стопаните на фермата в Болярово и техните съмишленици не позволиха на ветеринарните власти да извършат инвентаризация на наличните животни в обекта, поради което не бе възможно да се определи реалната смъртност в стадото. Вземането на кръвни проби също беше възпрепятствано от страна на стопаните, а наличието на антитела за чума по дребните преживни животни не може да бъде констатирано на база аутопсия. В същия ден срещу ветеринарните власти беше извършен и вандализъм. Лекият им автомобил беше надраскан с пирон, а специалистите от БАБХ бяха подложени на вербално насилие и получиха закани за саморазправа от страна на поддръжници на стопаните на животните в констатираното огнище на чума в Болярово.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

  • читател

    Ето това е лицето на БСП - баба Дора и Мадам Лъжа и пак 1/3 от България страда... http://images.focus-news.net/5eef649778b99ab49741c228cba5d1d3.jpg

  • читател

    Добре е че, червената идиотка Мадам Лъжа не подпали всички скотовъди. Поне в този случай - синьо-червената разбойничка-приватизаторка Мадам Лъжа можеше да попита професионалист - др. Гергов!!!

  • читател

    Червената идиотка Нинова с баба Дора се грижи за бългаското скотовъдство.https://cdn.dnes.bg/d/images/photos/0382/0000382287-article2.jpg Това вероятно влиза в стратегията за "Визия за България" на водещо място. Българи и баба Дора мислете. Бъдете поне на нивото на чумавите козички. И те ще си оправдаят смъртта, за да не подпалят цяла България.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм