×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 3346

Учебник по география или Уикипедия? No Comment

Автор
Сряда, 02 Ноември 2016 12:58
Учебник по география или Уикипедия? No Comment

Из урок номер 11 по география за VI клас. Автори: Люсила Цанкова, Нено Димов, Емилия Лазарова. Изд. „Просвета”, цена: 25.33 лв.

Из „Население и политическа карта на Африка”

„Най-голямо е племето банту в средната и южната част на континента. В екваториалните гори на Африка живеят пигмеите. Пустините Калахари и Намиб се обитават от бушмените и хотентотите, чийто брой е намалял. Областта Судан е населена със суданци. Към местното население спадат също берберите и туарегите – номадски племена в Сахара... От смесването на европеидната и негроидната раса още в древността са произлезли етиопците (в Етиопската планинска земя), а от негроидната и монголоидната раса – малгашите (в о. Мадагаскар).

Най-ранното преселено население са арабите – представители на европеидната раса. През VII – VIII в. те се заселили в северните части на Африка и създали свои държави. По степен на стопанско развитие арабските страни сега са сред по-напредналите в континента... Африка е континент на остри и нерешени проблеми. Голяма заплаха за населението е широко разпространеният СПИН."

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (3)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм