Пияни пастири чупят череп на колега

Автор:
Сряда, 13 Юли 2016 01:29
Пияни пастири чупят череп на колега

Районна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишния Николай Н. за причиняване на средна телесна повреда с временна опасност за живота.

На 19 декември 2015 г. оНиколай и още няколко негови познати, сред които Петър К., били поканени от свидетеля П.Р. на гости в дома му в с. Ръжево Конаре. Всички се наквасили по случай това, че домакинът бил заклал прасе.

Празненството продължило в ранните часове на 20 декември 2015 г.

Тогава между 40-годишния Н.З. и Николай Н. и Петър К. възникнал скандал.

Домакинът качил последните двама в автомобила си, за ди ги откара в стопанския двор, където живеели.

Николай работел като пастир.

Когато слезли от колата, двамата видели Н.З. и започнали да му нанасят удари в главата  вследствие на които той паднал, а те продължили да го ритат, след което си тръгнали.

Пострадалият бил откаран в болницата за лечение.

Той бил работник във ферма в селото.

От назначената по делото съдебно-медицинска експертиза става ясно, че на Н.З. били причинени травматични увреждания – счупване на черепа, на горната челюст и на носа, кръвонасядания и отоци по очите и други рани, които довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

По делото като обвиняем е бил привлечен Петър К., на който е било повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда, изразяваща се в разстройство на здравето, временно опасно за живота, в съучастие с Николай Н. С определение на Районен съд - Пловдив от 19 май 2016 г., е било одобрено споразумение между прокуратурата и адвоката на обвиняемия, с което Петър К. е осъден на 10 месеца затвор при първоначален „строг" режим.

Николай Н. е с взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм