Данка и Димитранка назначени от Любо Пъпката

Автор:
Събота, 02 Април 2011 17:56

plovdiv-online

ImageБлизкият приятел на Стефан Софиянски - Любомир Павлов - Пъпката, лично назначил новите главни редактори на мастодонтите - Труд и 24 часа, стана ясно от изявление на съдружника във фирмата издател - Христо Грозев.

Г-н Пъпката изобщо не спазил европейските правила комисия да разгледа постъпилите концепции и CV-та на кандидатите в конкурса за редактори, а обявил, че няма време, т'ва са редакторките, има и по-добри концепции, но важно е промяната, каза Грозев.

Той и неговите двама партньори от Австрия и до момента не са получили списък с имената на кандидатите в конкурса, както и разпечатка на концепциите им.

Самият Стефан Софиянски обяви в събота по TV 7, че случващото се в Труд и 24 часа не е европейско и не говори добре за начина, по който се управлява журналистиката у нас.

В същото време той не се ангажира коя от двете страни - австрийския фонд, чийто представител е Христо Грозев, или Любомир Павлов и Огнян Донев /мажоритарен собственик на Софарма/ е права.

В петък Пъпката&Донев отказали участие в сутрешния блок на bTV, за да дискутират наживо проблема с Христо Грозев.

Ани Цолова пък съобщи, че редакцията на bTV била заплашена да не се занимава повече с проблема.

Цолова отказа подробности, но plovdiv-online разбра, че предупреждението вече е отнесено до прокуратурата, където е и жалбата на Грозев за превръщането на австрийския фонд от мажоритарен в миноритарен собственик на бившата пресгрупа на ВАЦ.

Припомняме, че първоначално обявените инвестиционни акции определяха 53% за Грозев и co. срещу 47% за Пъпката и Донев.

Сега българската двойка внесла в Търговския регистър документи за вписване, според които 9% са за фонда, а 91 на сто за тяхна сметка.

От регистъра отказали вписване на този етап.

Дори Търговският регистър да впише промяната, последната дума е на съда, заяви Христо Грозев.

Той добави, че Донев и Павлов по никакъв начин не са могли да придобият собственост върху най-голямата печатна групировка у нас, където златен ключ в акциите държи Европейската банка за възстановяване и развитие, ако не е бил австрийският фонд, в който е и г-н Хабскобугготски, но не Симеон, а далеченроднина по синя кръв.

Източници на plovdiv-online от изданията на ВАЦ заявиха, че първият зам.-главен на Труд Никола Кицевски, който е в отпус по време на престрелките, няма да се върне на бойното поле.

Данка Василева, която оглави 24 часа, последно беше главред на в. Експрес, издаван от Любомир Павлов, и спрял безславно.

Димитрана Александрова пък е кадър на Работническо дело и 24 часа.

След това пое Капитал, а после мина в нелегалност до назначаването й от Любомир Павлов за шеф на мастодонта Труд.

Любомир Павлов навлиза в медиите под давление на жена си Диляна Грозданова, стар кадър на БНТ.

Той прави TV7, в. Експрес и радио Експрес.

Впоследствие успява да продаде телевизията на бизнесдамата на Ахмед Доган - Ирена Кръстева.

В. Експрес спира безславно.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм