Районният съдия на Ямбол става министър на правосъдието

Автор:
Четвъртък, 16 Юли 2009 11:58

ImageАгенция Ройтерс публикува имената на още няколко почти сигурни министри в бъдещето правителство на Бойко Борисов, а днес в 9.30 часа бъдещият премиер взема мандата за съставяне на кабинет от държавния глава Георги Първанов. 
Както съобщихме, експертът от Световната банка Симеон Дянков оглавява Министерството на финансите, Цветан Цветанов - МВР, Йорданка Фандъкова ще поеме образованието, а Вежди Рашидов културата. Румяна Желева ще смени Ивайло Калфин в Министерството на външните работи, а Николай Младенов отива във военното ведомство. Най-изненадваща е номинацията на шефа на Районен съд Ямбол и настоящ депутат Анастас Анастасов за Министерството на правосъдието. Анастасов обяви, че е влязал в ГЕРБ, защото харесва последователността на Бойко Борисов, а що се отнася до личната му реализация, той е постигнал всичко като шеф на Районен съд.

За Министерството на спорта, в каквото ще прерасне ДАМС, се спрягат две кандидатури - на Йорданка Благоева, съобщена първо от plovdiv-online, и на Свилен Нейков, съпруг и треньор на единствената ни олимпийска шампионка от Пекин 2008 Румяна Нейкова - гребане.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм