Борис Велчев се чуди откъде Доган има писмото на Емин

Автор:
Сряда, 29 Октомври 2008 14:01

Три са вариантите: от охраната си, от следствието и сам да е диктувал текста 

Автор plovdiv-online 

ImageImageДПС сапунката "Ахмед срещу Ахмед" взе да става водевил с интервютата на Доган в "Труд", където заявява, че щял да си купи и летяща чиния, стига да можел, понеже животът му е един и иска да го живее според собствените си представи. Сега пък главният прокурор Борис Велчев се учудил откъде Доган е получил предсмъртното писмо на адаша си Ахмед Емин. Три са вариантите: от личната си охрана, ако е пребъркала трупа на Емин, преди да дойдат органите. От следствието, което си е изнасяне на следствена тайна. И най-невероятният е - сам да е диктувал текста. На въпроса дали изнасянето на писмото в медиите от страна на лидера на ДПС е повод за искане на имунитета на Доган, обвинител №1 каза: "Наблюдаващият прокурор трябва да прецени дали изнасянето на тази информация е повлияло на разследването. Аз не съм човекът, който може да направи тази оценка. От чисто юридическа гледна точка материали се разпространяват само с разрешение на прокурор. Не знам дали му е дадено разрешение и кой му е дал текста", каза Велчев.
До момента, в две поредни интервюта пред Труд", Доган поиска разсекретяването на предсмъртното писмо на Емин. Той даже си позволи да цитира моменти от него:

„Г-н Доган,
Никога не съм бил предател или изменник на родината си Република България. Всичко това, което става, е един чудовищен сценарий за връщането на България на равнището на 1989 година. Вие сте били и ще бъдете осторожник и защитник на националната сигурност на страната ни. Не се чувствам жертва или употребен. Това, което става - така е било писано...", написал Емин.
След това има няколко изречения за най-близките на Ахмед Емин. Накрая  - датата и часът: 17.10.2008 г. - 12,30 часа. Доган обяви още, че недоумява защо от разследването изтичали недостоверни факти за съдържанието на това писмо. "Има голямо разминаване и аз почвам да мисля, че това е нарочно", каза той.

Междувременно премиерът Сергей Станишев заяви в прав текст: Долу ръцете от ДПС!, а президентът Георги Първанов постави диагноза на ГЕРБ - "ГЕРБ се атакизира!".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм