30 бона гаранция за свободата на Мариус Цаков

Автор:
Събота, 27 Септември 2008 18:49

Автор plovdiv-online

ImageСъстав на Софийски градски съд определи 30 000 лв. парична гаранция за задържания на 24 септември т.г. зам.-управител на Софийска област Мариус Цаков (НДСВ), съобщи пресслужбата на Съда. Д-р Цаков бе задържан при акцията на МВР и прокуратурата в момента на получаване на подкуп от 25 000 лв. Това съобщи градският прокурор Николай Кокинов.
Цаков си е поискал парите от бизнесмен за по-лесно уреждане на исканията му в областната управа на София. Задържаният зам.-губернатор на София-област е поискал 25 000 лв. преди седмица. Тогава бизнесменът подал сигнал в полицията. Уговорката била бизнесменът да занесе парите в магазина на "Практикер" в столичния квартал "Дружба", обясни Николай Кокинов. Цаков е задържан с дадени му 6 хиляди лева.

Арестът стана ден след задържането на зам.-шефа на Държавната агенция за младежта и спорта Иван Леков - също от квотата на НДСВ. Леков пък бе арестуван заради съмнения за търговия с влияние. Неговата парична гаранция е 10 бона.

По повод двата ареста на хора на НДСВ председателят на царската парламентарна група Пламен Моллов изрази тревога, че може да има целенасочени акции с цел дискредитиране на партията. От НДСВ обаче си замълчаха и не изключиха Леков и Цаков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм