Кораб потъна край Емине, търсят оцелели с хеликоптер

Автор:
Събота, 27 Септември 2008 16:10

Трагедията с "Толстой" идентична с тази на "Хера", открита спасителна лодка без хора 

ImageКораб е потънал тази сутрин на 10-15 мили източно от нос Емине, съобщи Днес плюс. В момента хеликоптер на Военно-въздушните сили оглежда района. Търсят се оцелели. По непотвърдена информация има и втори потънал кораб. Има силен вятър по българското Черноморие. Вълнението на морето е много силно. Корабът е плавал под северно-корейски флаг за турско пристанище. Плавателният съд е дълъг 138 метра и е потънал тази сутрин малко след 6,30 ч. на 13 мили източно от нос Емине. Радарите са спрели да го виждат още след 6 ч.
В момента вълнението на морето е 7 бала, а скоростта на вятъра е 25 метра в секунда. Поради лошите метеорологични условия морски специалисти отказват да предприемат каквато и да е спасителна операция. По първоначални данни екипажът на кораба се състои от около 10 души.

Открита е една спасителна лодка от кораба “Толстой”, който се издирва в района на нос Емине, съобщи за "ДНЕС+" директорът на Морска администрация кап. Николай Апостолов. На лодката не е имало членове от 10-членния екипаж на “Толстой”. Корабът с тваровместимост от 5000 тона най-вероятно е превозвал руда. Той е навлязъл в Черно море през Керченския пролив на 24 септември. В издирването участват корабът “Мизар” и хеликоптер на ВМС. "Толстой" е потънал за минути точно като трагедията с българския кораб "Хера".
Опитите в спасителната операция да се включи и ракетен катер са се оказали неуспешни поради изключително лошите метеорологични условия. Кап. Апостолов заяви, че издирването продължава.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм