Кметът пръв с дарение за арменци-сираци

Автор:
Понеделник, 24 Октомври 2016 13:58
Кметът пръв с дарение за арменци-сираци

Всеки, който може да сътвори добро, но не го прави, върши голям грях. С тези думи се обърна главата на арменската църква у нас архимандрит Исаак Похосян към присъстващите на първия благотворителен бал, организиран в „Гранд хотел Пловдив“ под тепетата от Съюза на арменците в Европа и неговия председател пловдивчанинът Артур Хованисян.

Днес извършваме добро дело, като набираме средства за деца в неравностойно положение, отбеляза духовният водач и благослови авторите на идеята. В залата бяха подредени картини и сребърни писалки с изображения на панагюрското съкровище, които се продавах с цел да се помогне на сираци от арменската общност.

Градоначалникът заяви, че приема наградата като признание за Пловдив, чиито граждани са успели да създадат и наложат модел на толерантност.

Иван Тотев припомни, че тук най-напред е приета декларация, с която е признат геноцидът срещу арменците. Горд съм, че съм кмет на този град, каза той.

И пръв откупи сребърна писалка с благотворителна цел на стойност 700 лв.

На архимандрит Похосян, на кмета на Пловдив Иван Тотев, на областния управител Здравко Димитров, на Карен Алексанян, създателя на Двора на Кирилицата в Плиска, на олимпийския шампион Армен Назарян, на композитора и изпълнител Хайгашод Агасян и на д-р Невен Енчев бяха връчени грамоти за почетни членове на Съюза на арменците в Европа.

Награди получиха народните представители доц. Димитър Шишков и Валери Симеонов за приноса им в признаването от българската държава на масовото изтребление на арменците в Османската империя. Общо 15 души бяха отличени с почетни отличия и призове по време на бала.

Дошлите на бала бяха забавлявани от изпълненията на очарователните малки изпълнители от дружество „Ереван“. Микрофона взе и Хагашод Агасян, който пя с удоволствие за своите сънародници. Специален поздрав от представителите на медиите получи главният организатор на празника Рубен Вартанян. Сред гостите бяха представители на Армения, Белгия, Франция, Русия, Ливан.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм