Кидика на 70 с концерт на Античния

Автор:
Вторник, 16 Август 2016 15:15
Кидика на 70 с концерт на Античния

С грандиозен концерт на Античния театър на 13 септември от 20 часа, любимият на няколко поколения пловдивчани певец Христо Кидиков ще отбележи своята 70-та годишнина и 45 години на сцената.

Само преди месец творецът получи огромното признание на съгражданите си и беше удостоен със званието „Почетен гражданин на Пловдив" заради значителния му принос за българската култура и по случай наближаващия му 70-ти рожден ден.

Гости на грандиозния концерт, който певецът подготвя, ще бъдат цяло съзвездие от обичани български певци като Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Нели Рангелова, Росица Кирилова и Тони Димитрова.

Христо Кидиков не спира да твори и да прави прекрасни песни, с които да радва своите почитатели.

През 2016 година той представи двата нови музикални клипа – „Михаела" и „В очакване на лятото", по музика и аранжимент на Камен Николов, и текст на Георги Василев, които са снимани в любимия му град Пловдив.

Двете песни, които могат да бъдат видени в youtube.com, ще бъдат част от новия албум на Христо Кидиков „Михаела", чиято промоция ще се състои по време на концерта.

Той съдържа 13 песни, от които девет нови и някои от най-любимите на няколко поколения песни. В албума са включени и две от песните посветени на Пловдив – „Градът на тепетата" и „Назад в годините".

На концерта на Античния театър ще бъде представена най-новата книга на певеца „Живот и песен". Същият ден тържествено ще бъде връчено отличието „Почетен гражданин на Пловдив".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм