Димитър Аргиров с албум с песни на баща си

Автор:
Сряда, 29 Юни 2016 06:58
Димитър Аргиров с албум с песни на баща си

„Песните на нашите деца" – така е озаглавен новият албум на народният певец Димитър Аргиров. Той се появява след издадените вече "Песните на баща ми" и "Моите песни". Като провокация към младите хора и децата той избира на обложката на албума снимка с двамата си малки синове облечени в народни носии. Момчетата са на 6 и 3 години, заснети в специална фотосесия, а снимката е символ на продължението на традициите от поколение на поколение.

CD-то съдържа 12 песни, всичките от репертоара на бащата на Митко – легендарният народен певец Илия Аргиров, а дигиталното издание предлага една бонус песен в повече. Музиката и текстовете са неизменно народни, а аранжиментите са разделени между Никола Ваклинов и Димитър Аргиров. Издадел е Double D Music.

"Тази година за мен минава под знака на 85-та годишнина от рождението на баща ми и посвещавам "Песните на нашите деца", както и всички музикални събития, в които участвам на тази годишнина. Наблягам на приемствеността, а мечтата ми e както ние възприемаме фолклора и го обичаме, по същия начин нашите деца и внуци да обичат народната музика и нашите традиции. Името на този албум дойде от само себе си, защото тези песни са наистина на нашите деца. Сигурен съм, че възпитавайки ги в този дух, ще оставим едно достойно поколение", казва за работата си по албума Димитър Аргиров.

Народният певец благодари за съвместната си работа със своите колеги Костадинка Танчева и Благовест Бичаков, с които има дуети. Прекрасните аранжименти са на големият Никола Ваклинов, към който Митко също изразява огромната си благодарост. „Благодаря най-вече и на уникалната Деси Добрева за това, че се съгласи да включа в албума дуетната ни песен "Петлите пеят", която записахме преди 5 години. Мисля да продължавам с възраждането на бащините песни. Дано да мога да изпея и издам колкото се може повече от тях, а и се надявам децата ми да продължат тази мисия", споделя народният певец.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм