Новата Троя: Прелъстяването на Елена, Епизод Първи

Автор:
Вторник, 31 Май 2011 12:36

plovdiv-online

Image
Съветът при Хектор
Нова Троянска война се откри преди повече от месец под тепатата, долу-горе по времето, когато местният градоначалник Славчо Атанасов откри фронт на Джамахирията.

Тя тръгва от репликата: Залагаш на куц кон!

Репликата е изречена от племеменен вожд на Амстердам и е насочена към друг вожд от групата - Владо Кисьов, решил да подкрепя в предизборната надпревара Дани Каназирева.

Тройката от Амстердам, наредена от едната страна на масата, в лицето на героите Георги Титюков, Константин Георгиев и Еди Сарафян, поискала от Кисьов всяческа подкрепа.

От едно племе сме, казали тримата.

Парите са мои, отвърнал Кисьов.

Ще правя, каквото реша!

След това станал от масата и така избухнал оня митичен разрив, от който започва Новата Троя.

Политическите кръвосмешения в Новата Троя тръгват именно от съвременен Амстердам.

В тази столица на фенерите, нацепени на три групи, са предадените Титюковци, изменилите им хора на Стефан Софиянски и разиграващите Ахилов гняв земеделци от Александър Стамболийски.

Прочие, тия последните - Георги Колев и Антони Запрянов, странят от войната по други причини, които стават известни във втората серия на продукцията Пловдив - Новата Троя.

Това обаче не е всичко в Епизод Първи.

Дани Каназирева успява не само да запали войната сред спартанците на Титюков, но и да използва на своя страна, докато и върши работа, а сетне да го захвърли - самия Парис в Общинския съвет и местната политика - Илко Илиев.

В края на Епизод Първи от Новата Троя Илиев е разочарован от измяната на Каназирева чрез превръщането на сдружението й Съюз за Пловдив в партия и почти сигурната подкрепа от страна на Стефан Софиянски в Епизод Три.

Преди това Парис е разчитал да отмъкне гласове от мирмидонците на Ахил /Тотев/ и да ги принесе в дар на Новата Троя /в ролята на Хектор е самият Славчо Атанасов/.

Сега обаче вижда, че вместо Хубавата Елена да уцели със стрелите си мирмидонците, тя дърпа от защитниците на Троя, о, Богове!

Илиев разсъждава край отломките на Микена върху доверието и измяната, върху приятелството и предателството в политиката, но също така и в живота.

Край на Епизод Първи.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм