Стефан Данаилов: Българската жена заслужава признание

Автор:
Вторник, 08 Март 2011 15:56

plovdiv-online 

ImageВ навечерието на 8-ми март проф. Стефан Данаилов откри изложба в пловдивския МОЛ Галерия по името на култовия филм с негово участие „Дами канят”.

38 представителки на нежния пол от Дружеството на пловдивските художници подредиха експозиция, за да покажат романичния си поглед към света чрез живопис, графика и пластика.

Любимият актьор на нацията хареса закачката и пожела на организаторите изложбата да стане традиционна.

Появата му в пловдивския МОЛ предизвика огромно вълнение сред посетители и почитателки от всяка възраст.

Главният герой от „Стъклен дом” не отказа да се снима за спомен и щедро раздаде автографи на феновете си.

Аз, както знаете, разбирам от МОЛ-ове, но днес дойдох да видя и вашия, пошегува се Данаилов с домакините.

Той оцени високо идеята да се осигури експозиционно пространство на място, където хората пазаруват, и препоръча по-добро осветление в самата галерия.

Към дамите на пловдивското арт сдружение Ламбо се обърна с думите: Скъпи приятелки артистки, пожелавам здраве на вас и семействата ви, изкуството ви да радва и топли, а талантът, мисълта и идеите ви да влязат в дома на всеки пловдивчанин, българин и европеец.

На мъжете пожела да са живи и здрави, да внасят повече романтика в ежедневието на своите музи и да празнуват от сърце 8-ми март. Българските са от най-красивата част на Европа, затова моят повик към тях е: Не забравяйте, че сте жени!, каза още Стефан Данаилов.

Той съжали, че не е подготвил и специален музикален поздрав, но обеща да се реваншира догодина, на следващото издание на „Дами канят”, когато ще изпее „Без сълзи”.

Актьорът-депутат подчерта, че българската жена заслужава признание.

Тя е много важна в историята и биографията на България, тя е семейна опора и вдъхновение, допълни той, а присъстващите бурно го аплодираха.

Пловдивските художнички подариха на Стефан Данаилов графика на доц. Бисер Дамянов с посвещението „На любимия актьор за готовността да се отзове, когато ДАМИ КАНЯТ”.

Творбата е озаглавена „Стрелец”, каквато е зодията на проф. Данаилов, и му беше връчена от Вихра Григорова.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм