25 друсат кореми за Miss Belly dance

Автор:
Сряда, 18 Август 2010 20:00

plovdiv-online 

ImageКонкурсът за ориенталски танци Miss Belly dance ще се проведе на 20 август в тузарския комплекс Роял Сън на Слънчев бряг.

След прецизен кастинг до същинската част бяха допуснати 25 момичета.

От тях 15 ще танцуват, а останалите 10 ще дефилират в източен моден перформанс.

Сред участничките във финала има счетоводителка, адвокатка, художничка и много други жени с интересни професии, за които танцът е възможност да изразят себе си и женската красота.

Призьорката в горещ маратон от ориенталски танци ще получи уикенд за двама в луксозния комплекс “Роял Сън” край морето и подаръци от “Мерилин”.

Освен победителката отличени ще бъдат и три подгласнички. Освен тази класация в надпреварата ще се проведе и конкурс за най-красив костюм. Публиката пък има възможност да гласува он-лайн за своята любимка.

Бели денс е древно изкуство, в което жената с кръшни движения се превръща в страстна прелъстителка.

Класическият коремен танц притежава специфична хореография. Той е изключително труден за овладяване.

Прародината на танца е Древният Египет, изпълнява се с движения на корема, откъдето е и названието му /belly-корем, от англ. /, и ръцете, като участва дори и погледът.

Има различни стилове-арабски, либийски, египетски, нубийски и тунизийски. За разлика от кючека, белиденсът се изпълнява само от представителки на нежния пол и то с боси крака, разказа организаторката Кристина Георгиева.

Ориенталските танци привличат все повече млади дами, които търсят отдушник от стреса и обездвижването в офиса. Танцът е създаден от жена за жени и затова никой мъж не може да устои на чара му.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм