Славова&Бориславова на откриването на Палменвалд на Шарлопов в Немско

Автор:
Събота, 15 Май 2010 14:03

plovdiv-online

ImageНа рождения ден на малката дъщеря на хотелиера Стефан Шарлопов - Стефани, 17 май, ще стане официалното представяне на "Палменвалд Шварцвалдхоф", който е паметник на културата със 120-годишна история.

Това е първият български четиризвезден хотел н чужбина, в курорта Фройденщат, Германия. Там на 18 май започва българо-германски форум "Бизнес шансове в България".

За събитието летят двете топбанкерки и първи приятелки Петя Славова (Инвестбанк) и Цветелина Бориславова (СиБанк).

В курорта ще кацне и самият премиер Бойко Борисов, който ще се включи в бизнесфорума, организиран от индустриално-търговската камара на Северен Шварцвалд и германско-българската индустриална камара в София.

На 17 май сутринта премиерът Бойко Борисов ще се срещне в Щутгарт, столица на провинция Баден-Вюртенберг, с министър-председателя Стефан Мапус, който проявява силен интерес към стимулиране на икономическите връзки между Германия и България. 

ImageБойко Борисов е поканен да пререже лентата на хотел "Палменвалд Шварцвалдхоф" в понеделник следобед.

Проектът на обновения "Палменвалд Шварцвалдхоф" е на българския архитект Марин Найденов, който е учил в Германия , познава особеностите на т.н. юргенстил. Сградата е един от четирите паметници на културата в Германия, които са и хотели. Тя е построена  през 1895 година, била е девически пансион, а по време на Втората световна война - лазарет. През останалото време "Палменвалд Шварцвалдхоф" е работел като луксозен хотел. Създателят му инж. Паул Леглер е бил състоятелен човек с визия за бъдещето на този малък град в Южна Германия.

ImageИдеята на българския инвеститор е била да запази стила, да подчини проекта на немската традиция, но да внесе съвременно звучене, без то да води към модернизъм или към нещо екстравагантно, което няма да е в съзвучие нито с външната визия на хотела, нито с вътрешната подредба. Немски фирми изпълняват всички комуникации, както и външните строителни работи, а български фирми са доставчици и изпълнители на цялото вътрешно оборудване: мебели, мокети, тапети, текстили, керамика. Навсякъде в дизайна е вплетена като символ българската роза. В ресторантите ще се сервират български напитки и ястия, традиционни за нашата кухня. През август ще се проведе  „Седмица на българския домат".

Пред  хотел „Палменвалд Шварцвалдхоф” е разположено голф игрище с 18 дупки - най-старото в Германия, има 6 червени тенис корта, наоколо се простира огромен общински парк от  4 хиляди декара. Във Фройденщат има екзотична ферма за камили!

Image
Стефан Шарлопов
Инвестицията в напълно обновения хотел е 9 млн. евро. Хотелът отвори врати за първите гости на 17 април. За летните месеци има много резервации на български туристи. „Естествено е за българските граждани да има специални цени, но по принцип нивата, които са адекватни за този район  са малко по-високи цени от тези, с които сме свикнали в България. Цената на нощувката в двойна стая със закуска е между 150 и 180 евро на вечер. За българи цените ще бъдат с около 30% по-ниски, тъй като държим нашите сънародници да дойдат, да видят разветия български флаг и да преживеят незабравими дни", обясняват от Sharlopov Hotels.

"Марката "Шарлопов хотелс" носи идеята за туризъм, свързан със здравето, историята, етнографията, семейните ценности. Нейният слоган е: "Дом, далеч от дома". Във веригата, която отбеляза 10-та си годишнина през 2009 г., се включват: петзвездният парк-хотел "Пирин" в Сандански, "Мургавец" в Пампорово, "Девин" в едноименния град, "Янтра" във Велико Търново, няколко еко-къщи в Боженци и Копривщица, апартаментният комплекс "Роял хаус" в Пампорово. Стефан Шарлопов е заместник-председател на Съюза на българската туристическа индустрия и председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм. Съпругата му Бояна е автор на много от проектите за вътрешен дизайн на хотелите от фамилната верига. Стефан Шарлопов има 3 дъщери.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм