СДС и ДСБ заедно на изборите, няма условие Иван Костов

Автор:
Вторник, 10 Март 2009 20:51

ImageСофийската, варненската и пловдивската организации на СДС, които призоваха за предизборна коалиция с ДСБ само при условие Иван Костов да не е в кандидат-депутатските листи, не успяха да се наложат при поименното гласуване в Националния съвет. Със 64 срещу 41 гласа НС одобри споразумение за предизборна коалиция с ДСБ без условието "Костов вън". Двама от членовете на съвета – бившият лидер Пламен Юруков и Владимир Кисьов, са се въздържали по време на гласуването. Гласуването беше поименно. След всеки даден вот се чуваха или ръкопляскания, или възгласи на недоволство. Сред първите, напуснали закритото заседание, беше предишният председател на партията Пламен Юруков.

Неговият приемник Мартин Димитров обаче каза, че СДС прави много сериозен жест към хора, които са цепили десницата. Това се прави в името на ново дясно управление на България, каза Димитров.

В проекта за споразумение между СДС и ДСБ се предлага да има обща парламентарна група с двама съпредседатели като евродепутатската листа щяла да се води от син кандидат. В него е заложено съотношението на избираемите места в листите за национален парламент да е 60 на 40 в полза на СДС. Мартин Димитров уточни, че ще се водят преговори и с други десни партии. Като решението за това коя политическа сила да стане част от обединението ще се взима с консенсус между СДС и ДСБ.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм