19-годишен разчлени тийнеджър заради системен тормоз

Автор:
Вторник, 10 Март 2009 13:12

Автор plovdiv-online 

ImageЗверско убийство на 15-годишно момче потресе Перник. 19-годишният Владислав Георгиев Владимиров е убил 15-годишния Алберто Емилов Йорданов, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Перник комисар Димитър Шереметев . Двамата младежи са от кв. "Мошино" в Перник. Тази нощ трупът на Алберто е открит в бетонна шахта в кв. "Мошино", където е бил изхвърлен. Престъплението е извършено към 4.00 часа сутринта на 9 март. Установено е, че тийнеджърът е  убит със секира, с която са нанесени множество рани в областта на главата, лицето и тялото. Краката му са били овързани с тел, а трупът - увит с юрган и черга. Убиецът е правил опит и да изгори жертвата си.

Разпитани са хората, които последни са видели Алберто. На 9 март в 17.00 часа във Второ районно управление са били доведени двама свидетели, с които убитото момче си е тръгнало от рождения ден, на който е било на 8 март. Владислав Владимиров е направил самопризнания за убийството около 21.30 часа снощи.

Той е завел прокурора и разследващия полицай на мястото на престъплението, посочил е  и къде е изхвърлил тялото на Алберто. Убийството е станало в мазето на дома на Владислав на ул. "Луганск" в кв. "Мошино". При обиск са били иззети секирата, с която е извършено престъплението и зъби и кости от трупа. Взети са кръвни проби за назначаване на ДНК-експертиза. Установено е, че убиецът е правил опит да запали помещението. Открити са и дрехите, с които Владислав е бил в нощта на убийството. Те са били старателно изпрани, изчистен е бил дори филтъра на пералнята. В момента Владислав Владимиров е задържан и с него продължават да работят криминалистите от Второ РУ под наблюдението на прокурор Бисер Михайлов.

Като причина за убийството Владислав е посочил, че 4 години по-малкият Алберто системно го  пребивал и тормозил. Убитото момче е било изключително здраво физически и много агресивно. Познат е на Детска педагогическа стая, срещу него има и жалби за побой. В момента бил ученик в Професионалната гимназия по енергетика и минна промишленост. Владислав работи на строителен обект в кв. "Люлин" в София.

Владислав и Алберто са били на рожден ден в кв. "Мошино" и след като си тръгнали, се сбили в района на младежкия дом. После уж изгладили отношенията си, купили си още алкохол и се върнали в къщата на убиеца, където продължили запоя. В мазето отново започнали свада, чиято развръзка довела до фаталния край. Предстои Владислав Владимиров да бъде привлечен под наказателна отговорност. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка "задържане под стража".

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм