Волен Сидеров и агент Иван удариха по ДПС на Трети март

Автор:
Вторник, 03 Март 2009 19:47
Красимир Каракачанов заглуши заупокойната молитва на връх Шипка 
Image"Атака" и ВМРО избраха протеста като начин за отбелязване на националния празник Трети март, предадоха всички български агенции. Волен Сидеров докара симпатизанти от страната с автобуси пред Националния дворец на културата, откъдето шествието стигна до Храм-паметника "Свети Александър Невски". Сидеров, кочен на платформата на лекотоварен автомобил в стил колхозен водач от 50-те години на ХХ век, тръбеше по мегафон срещу ДПС и "Да си върнем България!".
Пред храм-паметника пък го чакаха евродепутатите Слави Бинев и Димитър Стоянов. Ляха се патриотични песни и яки псувни по турци и продажни българи.
Лидерът на ВМРО, известен и като агент Иван, през това време беше с други автобуси на Шипка. Той извади там мартеница с пластмасова отливка на турското знаме, според него, закупена в Пловдив за 2 лева.

ImageЗаупокойната молитва беше нарушена от протести на войводите от ВМРО, предаде БНР. Внушителна група начело с агент Иван обърна гръб на официалните гости в знак на протест срещу присъствието на областния управител Мария Нейкова, която не се била произнесла още по настояването имх за промяна на статута на сградата на „Ески джамия” в Стара Загора от архитектурно-строителен, художествен и археологически паметник от национално значение в действащ молитвен дом.

През това време зам.-председателят на ВМРО Бойко Ватев, известен пък като агент Георгиев, заклинаше нови членове на партията в пловдивския храм "Света Троица".

Междувременно изблиците на агент Иван бяха осъдени от областния управител наСтара Загора Мария Нейкова.
Лансираната от ВМРО теза, че Ески джамия ще бъде превърната в действащ мюсюлмански храм не отговаря на истината и грубо изопачава усилията на регионалната власт да бъде обезопасен и реконструиран един опасен за живота и здравето на минувачите обект, се казва в отговор от пресслужбата на Мария Нейкова.
Идеята е Ески джамия да бъде превърната в архитектурно-строителен паметник, отговарящ на категорията „национално значение”, защото в основите лежат останките от езическо култово средище, върху което има и останки от средновековна църква.

Иванчо, дебелако, ако Община Истанбул реши да бутне Желязната църква, ще отидеш ли да туриш едно шкембе като жив щит на българщината?

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм