Откриха обновения басейн в СУ Димитър Матевски

Автор:
Откриха обновения басейн в СУ Димитър Матевски

Обновеният басейн в СУ „Димитър Матевски“ вече работи.

Днес на официалното откриване ученици показваха своите умения по плуване в различен стил.

Много деца присъстваха на откриването заедно с кмета на район Тракия Костадин Димитров, директора Мариана Златанска и Таня Мисробович, президент на клуб „Спринт“.

„Децата на район Тракия ще имат още едно място, където да тренират, след като кметът на Пловдив Иван Тотев и районната администрация се ангажираха да възстановят дейността на плувното съоръжение“, заяви директорът на училището Мариана Златанска.

Ремонтирани са съблекалните и баните, поставено е LED осветление, подновена е климатичната инсталация.

Басейнът ще се използва основно за обучение на около 50-60 деца.

През лятото басейнът ще работи целодневно, включително събота и неделя. Той ще е отворен за ползване и от деца, които не учат в СУ „Димитър Матевски“. Учениците от 1 клас на училището ползват басейна безплатно, другите до 12 клас са с такса вход - 3 лева, останалите заплащат месечна карта от 80 лева за 8 занимания в рамките на месец от дата до дата или еднократно занимание за сумата от 12 лева.

Това е единственият басейн в училище в Пловдив и съществуваше с дофинансиране от Община Пловдив. Надяваме се тук да се раждат шампиони като Нина Рангелова, Диана Петкова, Светлозар Николов, сподели кметът на район Тракия Костадин Димитров и допълни, че инвестицията по ремонта е на стойност 25 000 лева. Той покани пловдивчани на голямото празненство по случай 1 юни в парка до комплекс „Елит“. Безплатни билети от районната администрация за Акваленд очаква 200 деца, а в парк Лаута ще има музикална програма на Rock school fest.

Галерия със снимки

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм