Първи победи за българите на европейското по снукър

Автор:
Понеделник, 18 Февруари 2019 11:21
Първи победи за българите на европейското по снукър

Четирима българи ни представят на стартиралото този уикенд Европейско първенство по снукър до 18 години в Ейлат, Израел. Виктор Илиев (17г.) и Александър Хубанов (18г.) записаха първите български победи в турнира след категоричен успех с 3:0 фрейма съответно над Албина Лесчук (Беларус) и Адам Херсонски (Израел). Преди това двамата ни представители загубиха първите си срещи в груповата фаза по подобие на Велиан Димитров (14г.) и Петър Зоровски (16г.).
Днес ще се изиграят всички двубои от груповата фаза и след това стартират елиминациите. Финалите са във вторник, а в сряда започва и Европейското първенство за младежи до 21 години. Освен четиримата ни участника от турнира до 18г, към тях ще се присъедини и Жан Лаушман (19г.).
В края на седмицата стартира и Европейското първенство за мъже, където участие ще вземат и топ състезателите ни Братислав Кръстев и Георги Величков.
Двама български съдии ръководят някои от най-важните срещи от самото начало на Европейското първенство. Стефана Алексова и Христо Иванов ще бъдат част от реферите на трите турнира в Ейлат.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм