Пловдив ще е домакин на мачове от Световно по футбол

Автор:
Сряда, 09 Януари 2019 19:12
Пловдив ще е домакин на мачове от Световно по футбол

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разкри с кои стадиони страната ни ще кандидатства за домакинството на световното първенство по футбол през 2030 година. Както е известно шампионатът ще се организира заедно с Румъния, Гърция и Сърбия.

"Ще кандидатстваме с четири стадиона. Два от тях са в София. В момента се извършват проучвателните дейности къде трябва да бъде новият национален стадион. Правим проучване как трябва да се реконструира "Васил Левски". Калкулира се цената за нов стадион с около 1000 евро на седалка. Значи излиза около 80-100 милиона лева. Ние ще подадем документацията без стадиони, няма как да ги построим за две години", каза Кралев в предаването "Тази сутрин" по btv.

Министърът уточни, че във Варна се строи стадион, който "с малко средства от държавата може да стане от 20 000 на 40 000". "Не искам предварително да хвърлям неща в публичното пространство, но казвам накъде вървят дебатите".

"Четвъртият стадион ще бъде в Пловдив, където има стадиони, които да бъдат ремонтирани, за да отговарят на критериите“, каза още Красен Кралев.

Както е известно през октомври м.г. Община Пловдив обяви, че започва работа по процедурите за възлагане на обществена поръчка за реконструкцията на градския стадион "Пловдив“. Това ще отнеме около 6-7 месеца, а после предстоят нови 3 месеца за изготвянето на проект, заяви кметът на града Иван Тотев.
Първият етап е на стойност 15 милиона лева и включва всичко на кота 0 - терен, писта, насипните трибуни, плюс един елемент от козирката, който е условно над сектор "А". При завършването му стадионът ще е готов да приема мачове от Първа лига.
Явно нещата около най-големия стадион в България ще претърпят промени. И то в положителна посока. Така че най-великият град има всички шансове да стане един от домакините на световния шампионат през 2030 година.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм