Шампионка на Европа подписа с Марица

Автор:
Петък, 12 Октомври 2018 06:44
Шампионка на Европа подписа с Марица

"Марица" привлече трето чуждестранно попълнение за предстоящия сезон. Това е 30-годишната националка на Хърватия Ана Гърбац, която подписа с шампионките от Пловдив за 1 година. Тя е разпределителка и ще запълни празнината на този пост, след като Лора Китипова подписа с румънския "Волей Алба", а сръбкинята Кристина Чешляр замина да играе в Будапеща. Заговори се за привличането на бившата националка на Италия Ееонора Ло Бианко, но до трансфер не се стигна. На Ана Гърбац ще се разчита изключително много за битките на "Марица" в Шампионската ли
га и първенството на страната.
Ана Гърбац започва кариерата си през 2002 година в хърватския "Рийека" (Риека). Играла е още за отборите на "Колуси Сирио" (Перуджа, Италия), "Волеро" (Цюрих, Швейцария), "Будовлани" (Лодз, Полша), "Азеррейл" (Баку, Азербайджан), "Унендо Ямамай" (Бусто Арсицио, Италия), "Локомотив" (Баку, Азербайджан), "Волей Алба" (Блаж, Румъния) и "Таурон МКС" (Донброва Гурнича, Полша).
Хърватката има множество трофеи през кариерата си. Тя печели Шампионската лига през 2008 година с "Колуси Сирио". Със същия отбор година по-рано взима и Купата на ЦЕВ. С "Волеро" Гърбац извоюва бронз от Световното клубно първенство през 2015 година. Ставала е национален шампион на Хърватия, Италия, Швейцария и Румъния. В същите страни е триумфирала и с националните купи. Ставала е носителка и на суперкупите на Италия и Румъния.
Като част от девическия национален отбор на Хърватия през 2005 година Гърбац печели индивидуални награди за най-добър разпределител на европейското първенство до 18 години и за най-добър изпълнител на сервис на световното първенство до 18 години. От 2006 година до днес тя е част от женския национален отбор на Хърватия, с който участва на две световни първенства – през 2010 и през 2014 година.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм