Шефът на МОК: БГ със световен рекорд по световни в едно и също време

Автор:
Събота, 15 Септември 2018 18:20
Шефът на МОК: БГ със световен рекорд по световни в едно и също време

Президентът на МОК Томас Бах засипа с похвали България пред медии от цял свят. Това се случи по време на неформална среща с представители на водещи медии, отразяващи световното първенство по гребане в Пловдив.
„Това е невероятен спортен уикенд. В петък бях на световно първенство по художествена гимнастика в София, по същото време тече и световно първенство по волейбол във Варна и Русе, сега имах щастието да прекарам време със спортисти от световното първенство по гребане в Пловдив, изгледах финалите, видях титла за Канада, видях и сребърен медал за Германия. Но това, което видях по време на страхотния си престой тук е, че България поставя един вид световен рекорд, организирайки три световни първенства в олимпийски спортове по едно и също време. И то по наистина впечатляващ начин. Организацията на шампионатите е отлична – имах възможността да го чуя лично от спортистите в Пловдив и в София. Поздравявам България! Благодаря, България, за всичко, което правиш за спорта и спортистите“, започна изказването си Томас Бах пред журналисти от водещи световни медии.
След като говори по различни теми, свързани с гребането и Международния олимпийски комитет, Томас Бах отговори и на два въпроса, свързани конкретно с България:
- Господин Бах, какви са вашите впечатления от регатата, атмосферата, гонките в Пловдив?
- Беше вълнуващо. Имах възможността да поговоря с много гребци. Всички те са доволни, както са и целите им отбори. Щастливи са от престоя си в Пловдив. Мисля, че състезателите се отплащат за тази добра организация и българското гостоприемство, като правят страхотни гонки.
- Беше споменато, че България може да приеме Зимни младежки олимпийски игри. Това мечта ли е или напълно реална възможност, която стои пред страната ни?
- Определено България е готова да организира Зимни младежки олимпийски игри. Географските дадености са налице. В София може да се разположи целият организационен и технически ресурс, както и да се проведат състезанията на закрито. А Витоша е съвсем наблизо за снежните спортове. След тази седмица, в която страната ви направи олимпийски рекорд по домакинства на големи шампионати с 3 световни първенства в 3 различни олимпийски спорта, спокойно мога да заявя, че България ще бъде добър домакин на Зимните младежки игри през 2024 г.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм