Швейцарско злато за нашите световни шампионки

Автор:
Сряда, 29 Август 2018 13:00
Швейцарско злато за нашите световни шампионки

Всички 73 български световни шампионки по художествена гимнастика ще получат специален златен медал по време на Световното първенство в София

По време на Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в „Арена Армеец“ между 10 и 16 септември, специално внимание ще бъде обърнато на всички 68 български световни шампионки и техните треньори.

„Името „Златните момичета“ не е случайно, България има 73 шампионки, 73 жени, които са се качвали на най-високото стъпало в този спорт и в тяхна чест се е развявало Българското знаме пред света. Ще ги почетем, като всяка една, заедно с треньорите си, ще бъде представена пред публиката в залата в дните петък, събота и неделя, минути преди старта на състезанието. Всички те ще получат специално изработени в Швейцария медали“, разказва повече Илиана Раева, инициатор на идеята. Медалите се изработват благодарение на Fibank.

“Създаването и контрола на качеството на медала за Световното първенство по художествена гимнастика в София е своеобразна корона, изработена от експертите по благородни метали и нумизматика във Fibank за златните ни момичета. Графичният проект, предоставен ни от БФХГ, се превърна в уникален медал от 2 тройунции сребро с най-висока проба 999/1000 и селективно позлатяване, произведен с изключителна прецизност в швейцарската рафинерия ПАМП. Тя е една от петте членки на Лондонската метална борса (LBMA) – референт за качество и технически мониторинг, а Fibank е неин партньор вече над 15 години и официален представител за България и Балканите. Отделни елементи от изображенията върху медала са третирани с модерни технологии с цел постигане на 3D ефект. Проектът беше изключително вълнуващ, както за нас, така и за швейцарските ни партньори, които имат дългогодишен опит в създаването на медали и плакети по специални поводи”, по думите на д-р Валентина Григорова-Генчева, директор на дирекция “Злато и нумизматика“ в банката.

Всички шампионки ще бъдат почетени на специална вечеря, организирана от собственика на ресторант Глория Мар – Калин Спасов. На вечерята ще присъства президентът на FIG Моринари Ватанебе, представители от изпълкома на FIG, както и целия технически комитет по художествена гимнастика към FIG воден от неговия президент г-жа Наталия Кузмина.

На вечерята ще бъде излъчен филм, създаден и посветен на световните шампионки и техните треньорки. Текстът и гласът в него са на любимата журналистка на българите – Вера Маринова

Световното първенство по художествена гимнастика в София ще се проведе от 10 до 16 септември 2018 година в зала „Арена Армеец“.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм