Локо и Ботев се обединиха в името на децата

Автор:
Четвъртък, 09 Август 2018 08:17
Локо и Ботев се обединиха в името на децата

Една инициатива успя да обедини спортните отбори на Пловдив. Представители на БК "Академик", ПФК "Ботев", ПФК "Локомотив", ФК "Марица" и ВК "Марица" бяха гости на спортната занималня в Комплекс С.И.²Л.А. и през последните два месеца се включиха в инициативата "Да запалим децата по спорта“.

Играчите на "Академик" Васил Бачев (настоящ) и Паулин Жардим (бивш) показаха на децата основните правила на баскетбола и запалиха дори и момичетата по играта.

Дамите на "Марица" Мирела Шахпазова, Силвия Андреева и Дима Ушева направиха две посещения по време на занималнята и показаха на децата, че волейболът не е много лесен, но е много интересен спорт.

Въпреки че баскетболът и волейболът не са в центъра на пловдивската спортна арена, играчите на двата клуба успяха да заинтригуват децата с правилен подход и професионализъм.

Футболистите Радослав Терзиев ("Ботев") и Симеон Райков (Локо) увлякоха момчетата във футболната игра и те набързо забравиха пристрастията – дори се наложи футболистите да влязат в ролята на рефери и да следят за феърплея в ожесточената спортна битка.

Гостите от ФК "Марица" Лъчезар Ангелов, Ерик Смилянов и старши треньорът Борислав Караматев също останаха впечатлени от хъса и уменията на децата и дори дадоха професионални напътствия на най-добрите от тях.

"Ботев", Локо и "Марица" показаха, че са конкуренти само на терена, а извън него са професионалисти и мислят за развитието на пловдивските деца.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм