Искат условна присъда за депутата от ДПС Фидел Беев

Автор:
Петък, 26 Септември 2008 17:25

Автор plovdiv-online 

ImageПрокуратурата поиска условна присъда за депутата от ДПС и бивш кмет на Велинград Фидел Беев. Срещу него има повдигнато обвинение за това, че на 9 юни 2003 г. на изхода на Пазарджик до село Ивайло, на територията на бензиностанция, негова собственост, е пребил и заплашил с убийство две момчета - Костадин Писков и Райчо Низамов. Вследствие на побоя Писков е със спукано тъпанче, рана на главата, нанесени са му множество юмручни удари. Фидел Беев го е ритал и псувал, наричайки го гяур. Райчо Низамов е получил заплаха за убийство. Костадин Писков е предявил граждански иск срещу Беев за 15 хиляди лева, Райчо Низамов - за пет хиляди лева. Присъдата по делото ще бъде произнесена в понеделник. В последните си думи пред съда Беев изрази вяра, че истината ще победи и поиска честна присъда.

Припомняме, че Фидел Беев е в конфликт както със сегашния кмет на Велинград - Иван Лебанов, така и с кмета на Пазарджик - Тодор Попов.

Във Велинград дори Беев успя да организира пуч в Общинския съвет, който свали председателя си на последната сесия преди лятната ваканция чрез новосформирано мнозинство между ДПС и ВМРО.

Тодоp Попов пък еднолично пpекpати договоpа с фиpмата за автобусни пpевози на Фидел Беев и вpеменно отдаде поpъчката на пловдивския пpевозвач Ангел Батаклиев до обявяването на нов конкуpс. Това стана пpез август. Беев обаче държи автогарата в Пазарджик, което предизвика нова схема на транспорта в града.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм