Световен майстор по кунг фу тренира пловдивски състезатели

Автор:
Сряда, 24 Септември 2008 18:48

Автор plovdiv-online 

Image
Г. Матев
Седем състезатели на Център за бойни изкуства „Пътят” участваха в  международен семинар по ушу, ръководен от един от най-добрите световни  специалисти Кием Дуи Дуонг. Майстор Дуонг  е треньор на националния  отбор на Виетнам, международен съдия по ушу, златен медалист от игрите  на Югоизточна Азия и бронзов медалист от световното в Италия 1997 г.  Кунг фу специалистът е в България по покана на федерацията по ушу и  със съдействието на община Бургас.
Виетнамецът остана очарован от пловдивските момичета и момчета и не само изяви желание да работи с тях и в бъдеще, но ги покани следващото лято на едномесечен лагер в Националната академия по ушу във Виетнам. Академията е построена по проект на министреството на спорта на Виетнам и е най-галямата в Азия.

Ако намерим средства да изпратим  нашите състезатели на този лагер, те ще имат шанса да тренират с  най-добрите специалисти и то съвместно с националните отбори на  водещите нации по ушу, коментира старши треньорът на ЦБИ „Пътят” д-р  Костадин Чифлигаров.
В края на октомври пловдивският клуб е домакин на републиканското  пъвенство по ушу за 2008 година, което ще е под патронажа на 7кмета на  район „Тракия” инж. Гиньо Матев. Състезателите на Център за бойни  изкуства „Пътят” се готвят  особено старателно за това състезание не  само защото трябва да защитават отборната републиканска титла по ушу,  която те вече три поредни години печелят, но и защото специален гост на първенството е майстор Кием Дуонг.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм