Тодор Батков глобява с по една заплата играчите

Автор:
Четвъртък, 28 Август 2008 11:31

В Беларусия наричат адвоката палячо и искат да отговаря за думите си срещу Минск 

Автор plovdiv-online 

Image"Всички ще бъдат глобени с по една заплата", обеща пред феновете президентът на Левски Тодор Батков, цитиран от Дарик. Сините завършиха 1:1 срещу беларуския БАТЕ Борисов в мач реванш от третия предварителен кръг на Шампионската лига и след загуба с 0:1 в София преди две седмици, напускат безславно турнира, а с това губят и приходи от минимум 7 млн. евро.

Като сравнение какво е една заплата на футболист в Левски, ще припомним, че заплатата на Георги Иванов - Гонзо, в е 20 хиляди месечно. Тодор Батков би трябвало да направи заплатите на всички в отбора точно толкова, колкото са тези на футболистите от БАТЕ Борисов, след като как не обижда "нископлатените аматьори" от "заводското отборче" на "изкуствено създадената Беларусия". Едва ли могат да се изрекат повече глупости в едно изречение, съставено от собственика на Левски.

Междувременно един от треньорите в Беларусия нарече Тодор Батков палячо и смешник, който ще отговаря за своите думи. Това стана в допитване на "Комсомолская правда", чиито журналисти не престават да спекулират с думите на Батков, че Беларус е изкуствено създадена държава. Наставникът на МТЗ-РИПО Юрий Пудишев с целият си гняв твърди: "Този български пижоны (в превод - палячо, смешник, самохвалко) ще отговаря за своите думи". Освен него, са цитирани изказвания и на много местни запалянковци, които припомнят, че много беларуси са дали живота си за освобождението на България по време на боевете срещу турците на Шипка.

Преди да отговаря пред тях обаче, Тодор Батков ще трябва да отгоравя пред Майкъл Чорни в Израел. Левски похарчи над 3 млн. евро за селекция през последните години, а претърпя две поредни катастрофи - през 2007 от финландския Тампере, отново наречен аматьорско отборче, и сега от БАТЕ Борисов, при това играещ с 10 души повече от половината време.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм