Условни за фенове зверски пребили ученик

Автор:
Петък, 02 Декември 2016 17:07
Условни за фенове зверски пребили ученик

Районен съд Пловдив определи и наложи на подсъдимите Георги Иванов, Васил Мицкулев и Димитър Хорозов наказание от по ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и за тримата, като изтърпяването на същото беше отложено с изпитателен срок от по три години.

На непълнолетните към момента на деянието Виктор Р.,Николай П. и Спас Р.

Районният съд наложи „ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ”.

Това наказание беше определено, след като Районна прокуратура Пловдив и подсъдимите Георги Иванов, Васил Мицкулев и Димитър Хорозов, Виктор Р., Николай П., Спас Р. итехните защитници сключиха споразумение. На подсъдимите са им повдигнати обвинения по чл. 131, ал. 1т. 12 от НК за причиняване на средна телесна повреда по хулиганскиподбуди.

Те се признаха за виновни в това, че на 03.01 2015 г. всъучастие като съизвършители по хулигански подбуди са причинилина Румен К. от гр. Пловдив средна телесна повреда, изразяваща се визбиване на втори горен десен зъб.

Подсъдими били привърженици на ФК „Локомотив”. На 03.01.2015 г. около 18 часа те били в заведение в центъра на Пловдив. По

същото време пострадалият Румен К., който симпатизирал на отбораЦСКА, се намирал в друго заведение до Събота пазара, за да се видисъс свои приятели, симпатизанти на ФК „Ботев”.

Неизвестно лицесъобщило на шестимата подсъдими, че има фенове на ФК „Ботев” взаведение до Събота пазара. Те се придвижили с две таксита домястото.

Решили техен познат, разпознаваем сред феновете на дватаклуба, да мине като примамка пред заведението и да предизвика феновете на ФК „Ботев” да излязат навън, за да се сбият.

Подсъдимите достигнали до централния вход на заведението, виделипострадалия Румен К. и въпреки че бил с отличителни знаци наЦСКА, започнали да му нанасят удари с ритници.

Вследствие на побоя Румен К. си глътнал езика и изпаднал в безсъзнание.

Случайно преминаващ гражданин видял тялото на Румен К. на тротоара и заедно със свидетел от заведението успели даму помогнат да си вземе въздух.

Определението, с което Районен съд Пловдив одобриспоразумението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм