Задължителен психотест за футболни шефове

Автор:
Понеделник, 08 Август 2016 17:29
Задължителен психотест за футболни шефове

Както е известно, всички спортисти по света преминават тестове, за да се провери дали са вземали допинг. В тази връзка имам сериозно предложение към БФС, а идеята със сигурност ще се хареса дори в световния футбол.

В най-скоро време Изпълкомът да вземе решение от следващия шампионат клубни шефове и треньори, които са зацапали свещите през изминалия сезон, да получат правото да упражняват професията си, след като минат психологически тестове. Така родният ни футбол ще бъде изчистен от нароилите се празноглавци. А не е тайна, че психозаболяването е като допинга и иска сериозно лечение.

Поводът за това мое предложение са изказванията на спортно-техническия директор на "Левски" Станислав Ангелов-Пелето и шефът на УС на клуба Николай Илиев след мача с пловдивското Локо на "Лаута", завършил 2:2.

Бързам да кажа, че мачът мина по футболните правила и с победата можеше да се поздрави както "Левски", така и Локо.

Пелето изрази недоволството си от ремито и се провикна, че имало хора, които са купили първенството и съдиите и правят каквото си искат. И още: "Ще стиснем зъби, но някой ден ще се изправим и ще помним, защото такава подигравка с половин България за мен не е правилно".

Николай Илиев: "Скоро феновете ни ще отидат пред сградата на БФС и ще потърсят сметка за случващото се. Някои членове на Изпълкома са президенти на клубове и ни изпращат поръчкови и корумпирани съдии".

Да си призная тези изявления хем ме развеселиха, хем ми стана мъчно. Във веселата част влиза убеждението на Пелето, че половин България се е затръшкала и рони сълзи заради лошите съдии, които уж колят "сините". Само се чудя тази половин България няма ли да й е малко широко на новата трибуна на "Герена". Защото беше доста рехава по време на срамното реми 0:0 с "Монтана" в първия кръг. Май и тогава съдията беше виновен.

Тъжно ми стана от простащината на Николай Илиев. Беше добър футболист, но като шеф е пълна нула. Явно този човек трябва да премине през най-строгите тестове, защото, ако думите му се приемат като подстрекателство към феновете, това е лудост. Ако тези думи произнесе някой футболен шеф в бяла държава, още на другия ден ще изчезне от хоризонта.

Има още нещо, което ме кара да мисля, че тези двамата пишман футболни шефове са и страхливци. Защото, когато хвърляш в ефира такива тежки обвинения, си длъжен да кажеш за кого се отнасят. В противен случая трябва спешно да отидеш на психотестове.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм