Ангел Кодинов с квота за Рио

Автор:
Четвъртък, 19 Май 2016 17:16
Ангел Кодинов с квота за Рио

Пловдивчанинът Ангел Кодинов спечели днес квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро. 18-годишният суперталант от клуба "Чипилски" се класира на 3-то място на 1000 метра едноместно кану на турнира за Световната купа в германския град Дуисбург.

Състезанието беше и олимпийска квалификация, като първите двама във всяка дисциплина получаваха паспорт за Бразилия. Нашето момче извади късмет, тъй като победителят в състезанието румънецътЛеонид Карп спечели първото място и в двуместното кану и по този начин освободи квотата в едноместното кану.

Новината потвърди двукратният олимпийски шампион на кану Николай Бухалов, който се свърза с нашата делегация в Дуисбург.

"Ангел със сигурност ще участва на олимпиадата в Рио де Жанейро. Проверих лично какъв е точно регламентът, тъй като понякога нещата се променят в последния момент. Ангел е много талантлив състезател и, ако вложи сериозен труд, го очаква добро бъдеще", категоричен е Николай Бухалов. Треньор на Ангел е Владимир Ганев.

Досега квоти за олимпийските игри в Рио де Жанейро извоюваха Габриела Петрова, Георги Цонов и Румен Димитров (троен скок), Антон Ризов (спортна стрелба), Станимира Петрова (бокс), Нина Рангелова (плуване).

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм