Диана Попова най-бърза на 50 м кроул

Автор:
Неделя, 15 Май 2016 17:01
Диана Попова най-бърза на 50 м кроул

Диана Попова от пловдивския клуб "Спринт" и Ангел Йовчев от "Белмекен" (Велинград) спечелиха премиите по 150 лева за постигнати най-добри резултати на втория международен турнир по плуване "Младост 2016".

Те се изчисляват по специална таблица на Световната федерация по плувни спортове. Диана беше най-бърза на 50 метра кроул, а Ангел финишира като победител на 400 метра в същата дисциплина.

Специални купи получиха и състезателите, които показаха най-добри резултати в отделните възрастови групи. Това са Катерина Кирова от Сливен, Илиян Вардинов, Гергана Стоянова, Тони Лалова, Стилянос Смилидис, Макс Митев - всички от клуб "Младост 91".

Превъзходството на "Младост 91" не е случайно. След зимния сезон, който се провежда в 25-метров басейн, лидерът в българското плуване води убедително преди стартовете на открито.

За високата спортна форма на пловдивчани продължават да се грижат треньорите Славяна Раденкова, Ваня Аргирова и Стефан Георгиев - коментира шефът на клуба Василис Дамянидис. Отлично работи и Ботко Трендафилов, който води "Спринт".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм