Слабите треньори са царе на хленченето

Автор:
Четвъртък, 12 Май 2016 16:18
Слабите треньори са царе на хленченето

Напоследък у нас стана модно при загуба треньорите да си измиват ръцете с играчите.

Сякаш някой насила им ги е пробутал и те по този начин си го връщат на донора.

Има го и в пловдивския спорт. Като примери ще цитирам изявлението на Николай Костов след загубата на "Ботев" с 0:1 от "Берое" в Коматево.

И на Иван Петков след провала на "Марица" за волейболната купа на страната. Както е известно, пловдивчанки сдадоха багажа на финала с 1:3 срещу непретенциозния тим на "Левски".

Разбира се, следват коментари.

Николай КОСТОВ:

"Тошко Неделев и Васев отпаднаха физически и се наруши балансът. Даже останахме без атакуващи играчи. С това разполагаме и това са нашите възможности в момента. Не искам да правя някакви пародии от това, което се случва. Говорим с ръководството за нашето бъдеще. Неделев отпадна чисто физически, той отпада почти във всеки мач. Няма как да отговори на тази програма с мачове през три дни".

Иван ПЕТКОВ:

“На терена излязоха два отбора с различна мотивация.

Единият искаше на всяка цена да се раздаде максимално и го направи.

Естествено, когато си дадеш сърцето на игрището, има и Господ, който ще ти помогне.

От другата страна беше нашият отбор, който искаше само с рутина и чисто тактически, без да влага чувства и емоции, да спечели мача.

Има и позитивен извод от тази загуба и той е, че тя ни показа какво трябва да оправим в нашия отбор, за да го балансираме по-добре за следващия сезон, който ще бъде много съдбоносен – не само за "Марица", но и за женския волейбол в България като цяло.

Предстои нашият клуб да вземе решения, които ще представляват нещо, което не се е случвало в женския ни волейбол в последните минимум 15-20 години, а именно участие в Шампионската лига".

ЗА "БОТЕВ":

Непрофесионално е да нападаш играчи, че издишат физически и не могат да бъдат дейни през целия мач. Защото тяхната форма се изгражда и се поддържа от треньора. Приемам, че Тошко Неделев е пристигнал неподготвен от "Майнц". Причините могат да бъдат различни, но те не бива да бъдат тайна за треньора.

Освен това трансферът беше през втората половина на януари, което означава, че и най-големият некадърник за 3 месеца би трябвало да се научи как се вързват калеврите.

А Тошко не е бездарник.

Така че, уважаеми г-н Костов, вината за слабата физика на Неделев е само ваша.

Твърдя го, защото знам за какво става въпрос.

Всичко останало е едно смешно хленчене за пред публиката. Защото не може да ме убедите, че "Пирин" или "Монтана", срещу които "Ботев" оцеля на магия, имат по-добри футболисти.

ЗА "МАРИЦА":

Иван Петков обвини своите, че са играли като чиновнички. И добре че била загубата, за да се видят грешките. Иване, това изказване е несериозно.

Да не казвам по-силна дума. Защото "Марица" беше победена от 2 и 1/2 състезателки. Освен това ти си правил отбора и ти си го тренирал цяла година. Което означава, че трябва да знаеш всичко за състезателките от "А" до "Я". Не само слабостите им, дори кога са в цикъл.

Накрая се опитваш с лозунги да замажеш провала.

"Марица" щяла да взима историческо решение - участие в Шампионската лига.

Вие, които се гласите за този "подвиг", наясно ли сте какво трябва да направите, за да се покажете в Европа. Ще подскажа. Сегашният отбор трябва да бъде разпуснат, защото се видя, че е гола вода.

Освен това трябва да се приготвят куфарчета с дебели пачки за вносни звезди, защото истинските волейболистки, а те са рускини, италианки, бразилки, американки и какви ли не още, струват скъпо, ама много скъпо.

В големия волейбол, към който сте се запътили, няма да намерите състезателка, която ще сложи екипа за по-малко от 50 хиляди евро на месец. Да не говорим какъв трябва да бъде бюджетът на клуба като цяло.

И не на последно място - с кого ще играе този отбор в България. Това е въпрос, който вълнува всяка звезда.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм