В Пловдив отново идват световни плувци

Автор:
Вторник, 10 Май 2016 11:47
В Пловдив отново идват световни плувци

На 14 и 15 май Пловдив ще бъде домакин на Втори международен турнир по плуване "Младост 2016". Той се организира от община Пловдив, Железничарски плувен клуб "Младост 91" и със съдействието на федерацията по плуване. Разговарям с шефа на клуба Василис Дамянидис.

- Г-н Дамянидис, защо този турнир има ново летоброение?

- По различни причини това чудесно състезание спря да се провежда през 2003 г. Искам да напомня, че за първи път то стартира през 1972 г., когато басейн "Младост" отвори врати. Тук са плували олимпийски и световни шампиони, а турнирът беше сред най-авторитетните в Европа. Но да оставим историята. Хубавото е, че със съдействието на община Пловдив той отново е част от спортната програма на града ни.

-Миналата година вашият клуб влезе в историята на българския спорт. "Младост 91" записа уникален рекорд - 25 години поред комплексен шампион на страната.

- Всички в клуба сме горди с това постижение. Което означава, че работим правилно и с перспектива. Сега остава да защитаваме позициите си. Поканили сме официално кмета на Пловдив Иван Тотев да присъства на турнира, за да му връчим юбилейната 25-а шампионска купа.

- Говори се много сериозно за строителството на 50-метров басейн в непосредствена близост до "Младост"?

- Това означава, че в Пловдив ще имаме модерен плувен комплекс с европейски мащаби, а аз ще бъда най-щастливият човек на земята. Което означава, че тук ще се провеждат отново изключително сериозни международни състезания. Така се прави модерен спорт.

- Не мога да подмина конфликтът между вас и националката Нина Рангелова. Бяхте дори обвинен във финансова некоректност. Вашият коментар.

- Ето какво се случи. В една медия бях обвинен, че съм прибрал пари от общината, предназначени за подготовката на Нина. Наистина в "Младост 91" пристигнаха пари, но с точката: за подпомагането на клуба. Нина обяви, че тези пари били за нея, но това никъде не е упоменато. Явно се е получило някакво неразбирателство. Аз веднага върнах парите на общината, което може да се провери. Крайно време е да се спрат тези лъжи, а на Нина, която сега се състезава за "Спринт", най-сериозно й пожелавам успех на олимпиадата в Рио.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм