Българският волейбол има своя Сталин

Автор:
Събота, 30 Април 2016 20:25
Българският волейбол има своя Сталин

Познавам Данчо Лазаров от неговото стъпване като шеф на волейболната федерация. Много скоро хората, които разбират от тази игра, разбраха, че този човек не става за президент. И се оказаха прави. За съжаление Инженера се оказа страхотен апаратчик, обгради се със свои хора и на практика се оказа несменяем.

Няма да разказвам какви бели стори на най-обичания от българите спорт, защото със сигурност писанията ми около провалите му ще стигнат за цял роман. Но това, което се случи преди няколко дни, надминават и най-песимистичните ми прогнози.

На специално заседание в Казанлък стана ясно, че родният волейбол има своя Сталин.

Това е човекът, който отстраняваше най-силните хора в тогавашния Съветски съюз, за да няма проблеми. Знам, че метафората ще предизвика много емоции и различни тълкувания, но за това, което се случва във волейбола ни, убеден съм, че сравнението е добро. А в моя защита ще представя неопровержими факти.

От известно време страхотен страх тресе Лазаров да не загуби властта. Миналата година Любо Ганев обяви, че ще се кандидатира за шеф на централата. И главата му бе бързо отсечена - беше свален от вицепрезидентския пост.

Сега в Казанлък драмата беше 100-каратова. Без да му мигне окото Инженера свали главите на още трима от най-приближените си хора.

Най-напред беше напъден единият от вицепрезидентите Иван Тодоров, след това на дръвника бе заложен генералният секретар на федерацията Станислав Николов.

Но върхът в ликвидацията бе буквалният "разстрел" на втория човек във федерацията Петър Кънев.

Червеният депутат беше шокиран от вероломството на Инженера.

"Лазаров не знае какво прави. Явно предложенията ми за модернизиране на федерацията и прозрачност при управлението на финансите не са били изгодни. Мога да кажа, че във федерацията мирише на мухъл", категоричен е вече бившият първи вицепрезидент, който наля сериозни пари за провеждането на женското първенство.

В цялата тази мръсотия цопна и Владо Николов, който бе назначен за генерален секретар на федерацията. Бившият капитан на националния отбор още не е казал дали ще приеме.

Не ми е работа да се бъркам в решението му, но, ако приеме, това означава, че ще стане слуга на Инженера. И ще се срути в очите на хиляди волейболни фенове.

Ще припомня, че миналата есен Владо беше решил да извади "Левски" от първенството, заради административни неуредици, а преди дни се закани да изпрати клуба в Русе или Ловеч заради нечовешките наеми, които федерацията иска за тренировки и мачове в зала "Христо Ботев".

Дали всичко това е една постановка ще се разбере скоро. Може би след бенифиса в "Арена Армеец".

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм