ВК Марица пак е шампион!

Автор:
Вторник, 26 Април 2016 12:30
ВК Марица пак е шампион!

Тазгодишното волейболно първенство при жените ще остане в историята като едно от най-слабите. В него взеха участие 9 отбора, 7 от които само носеха екипите.

Единственото изключение беше "Марица" и донякъде "Левски". Да си потънеш от срам. Всичко това показва, че бъдещето на този спорт при жените е обречено, тъй като тези, които го управляват, са некадърници.

Къде е "Марица" в това блато?

Вече казах, че пловдивчанки са голямото изключение и не случайно станаха за втори пореден път шампионки. Така че те нямат никаква вина за случващото се. Вече няколко пъти съм писал, че "Марица" е жива благодарение на президента Илия Динков. Даже направих предложение всички, които обичат клуба, да му издигнат паметник. Защото тук не се говори за пари и всички мислят само за волейбол.

Финалните плейофи с "Левски" малко охладиха емоциите от спечелената титла. Маричанки записаха 3 победи - една с 3:1 и 2 пъти по 3:2. Беше истинска мъка да се гледа играта на "жълто-сините" особено в последните два мача. Далече съм от мисълта да търся някакви сензации. По-скоро съм ядосан.

Защото пловдивчанки бяха длъжни да прегазят съперничките си, в чийто състав имаше само две добри състезателки - 23-годишната националка Нася Димитрова и 20-годишната Мирослава Паскова. А 18-годишната разпределителка Гергана Георгиева стана жертва на неопитността си и като по правило бъркаше фатално в най-важните моменти на мачовете. Което на практика прави половин отбор.

В същото време "Марица" разполага с елитни волейболистки, повечето от които са бивши и настоящи националки. Това са Таня Събкова, Радосвета Тенева, Ани Радичева, Ивелина Монова, Виктория Григорова. Има и чужденка - украинската националка Юлия Богмацер. Те са във възрастта на любовта, много опитни и са видели всичко във волейбола. И у нас, и в чужбина. Аз не знам какво и колко тренират, защото не е моя работа. Но знам, че и най-верните им фенове искат повече радост по време на мачовете.

Има още нещо, което ме тревожи. Наскоро в София се състоя европейска квалификация за девойки старша възраст. В състава имаше само две момичета от "Марица" - Ани Боздева и Елизабет Касаджикова. Твърде малко за клуб с претенции. Резултатите са известни - победихме Естония, Норвегия и Финландия. Като мачовете със скандинавките бяха истинска драма.

Любопитното е, че тези две момичета заедно с Йоана Атанасова тази година играха като преотстъпени в Димитровград. Беше обяснено, че там ще се обиграват. Което е смешно. Това е все едно да се качиш от кон на магаре и да казваш колко е хубаво. А Йоана беше дори капитанка на девическия национален отбор на европейското миналата година в Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм