Узунов и Зехтински предпочитат българското

Автор:
Понеделник, 25 Април 2016 18:03
Узунов и Зехтински предпочитат българското Снимка: Елин Андреев

Коментарите след вчерашното футболно дерби между Локо и "Ботев" още са топли. Както е известно, двубоят бе спечелен от "черно-белите" с 2:1. Така след изиграни 102 мача победите са равни - 37:37, а равните резултати са 28. Локо има крехка преднина при головата разлика - 125:123. Днес потърсих мненията на двама "врагове" - административния директор на Локо и бивш международен съдия Атанас Узунов и на легендата на "Ботев" Петър Зехтински. И на двамата зададох едни и същи въпроси.

- Истинско дерби ли беше мачът между Локо и "Ботев"?

УЗУНОВ: Сблъсъците между двата отбора винаги носят огромен заряд. Друг е въпросът дали всички срещи преминават на високо ниво. В тези двубои водеща е психиката, което е нормално за едно такова дерби. Лично аз съм доволен, защото победихме.
ЗЕХТИНСКИ: Публиката на двата отбора винаги очаква с ентусиазъм тези срещи, които се превръщат в празник в Пловдив. Разбира се, има победители, има и победени.Но голямата истина е да наблюдаваме добър футбол.

- Защо Локо успя да победи в този сблъсък?

УЗУНОВ: Защото бяхме по-добрият отбор. През пролетния полусезон правим много добри мачове. Вярно е, че паднахме лошо от "Берое" с 2:5 миналия кръг, но това беше един кошмарен мач, в който късметът не беше на наша страна.
ЗЕХТИНСКИ: И друг път съм казвал, че в момента Локо има много добри футболисти, Те са способни да победят всеки отбор у нас. Там има играчи като Мартин Камбуров, Кирил Котев, Александър Тунчев и Ванче Траянов, които са шампиони с Локо. Там е и националът Иван Иванов. Аз обаче съм доволен от това, което става в "Ботев". Треньорът Николай Костов сериозно разчита на младите и трябва малко време отборът да израсне. Тласък ще дават Данчо Христов и Тошко Неделев, който трябва да се превърне в лидер.

- След вчерашния мач продължавате ли да твърдите, че пловдивското дерби е №1 у нас?

УЗУНОВ: Абсолютно. Няма футболен мач у нас, който да се сравни с пловдивското дерби. Вижте само феновете, раздаването на играчите на терена и ще се съгласите с мен.
ЗЕХТИНСКИ: Мачовете между Локо и "Ботев" са уникални. Може би дербитата между "Левски" и ЦСКА се доближават в известна степен до пловдивското, но нашето е неповторимо.

- За или против чуждите футболисти?

УЗУНОВ: Чужденците трябва да са от много висока класа. Но те са много скъпи. Затова аз предпочитам нашите момчета, защото между тях има големи таланти.
ЗЕХТИНСКИ: Предпочитам нашите футболисти.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм