Българският спорт: Екологията ни е цирк

Автор:
Понеделник, 07 Март 2016 18:13
Българският спорт: Екологията ни е цирк

Днес бе разпространено отворено писмо до Бойко Борисов, подписано от 27 велики спортисти, треньори и утрешни шампиони.

В него те изразяват огромното си разочарование от наши измислени еколози, които рекетират по един некоректен начин всички правителства с безумните си претенции. А спортистите са хора, които са обърнали света с хастара навън и знаят какво значи екология. Но досега са мълчали, защото явно не са искали да бъдат обвинявани в политически пристрастия.

По всичко изглежда обаче, че и тяхното търпение вече е преляло и затова категорично молят Бойко Борисов да се вземе в ръце, за да спре изнудването на еколозите. Те заявяват, че изнудвачите нанасят огромни вреди на спорта като цяло, пречат на икономическото развитие на държавата и нанасят сериозни поражения на зимните курорти. И не случайно наричат екологията цирк.

Очевидно е, че премиерът трябва да се вслуша в гласа на българския спорт. Защото този глас е на изключително сериозни хора, които знаят какво говорят и никога няма да го подведат. А на еколозите мога да кажа, че този път няма да им се размине.

Като бивш спортист се присъединявам към колегите си. Още повече, че аз отдавна водя "разговори" с природозащитниците. С тях съм се срещал няколко пъти. Най-напред това стана заради Гребната, когато се заговори, че до него ще се прави втори канал.

Тогава една природозащитничка заяви,че този водоем щял да наруши равновесието в природата. Останах като гръмнат. Попитах я какви бели нанесе на природата сегашният канал, като посочих стотиците майки и бебета, възрастни хора, които дишаха чист въздух в парка. Тя ме погледна злобно, качи се на колелото(!!!) и изчезна.

Ами тези, които вдигаха гюрултия заради Зоологическата градина. Там станахме свидетели на просташко поведение. Еколожка налетя да се бие със строител. И тъй като винаги се доверявам на хората, направих анкета с повече от 10 майки на деца на различна възраст, които бяха 100 % за строителството на зоопарка. А една моя близка дори се закани да "разговаря" с някой от любителите на природата. "Как е възможно тези хора да не мислят за децата?", възмути се тя.

А някои от тези "еколози" наистина не са в час, след като техен представител лъсна на днешните протести заради тютюневия склад. Или както народът е казал: "Всичко Мара втасала, че и тя на хорото!"

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм