Николай Костов се държи като аматьор

Автор:
Понеделник, 29 Февруари 2016 16:06
Николай Костов се държи като аматьор

"Ботев" пропусна да победи "Пирин" в Благоевград. Както е известно, домакините изравниха 2:2 секунди преди края на мача. Такива сблъсъци са много често явление във футбола и не предизвикват специално внимание. Но изявлението на треньора на "канарите" Николай Костов след мача ме накара да "взема думата". Той директно обвини вратаря Виктор Голас за провала в този двубой, който наистина не се намеси по най-добрия начин при втория гол.

Реакцията на Николай Костов обаче е грозна. Тя е типична за треньор на аматьорски отбор, а не за представител на най-стария български клуб, какъвто е великият "Ботев". Защото не е коректно да се нахвърлиш само върху един играч, след като на терена има още 10 негови съотборници и поне половината от тях също имат вина за пропуснатата победа. Затова сериозните треньори не анатемосват играчите си пред медиите, а каквото има да казват го правят на другия ден по време на разбора.

Сега ще припомня как бяха отбелязани двата гола във вратата на Голас. Те могат да се видят в електронните медии. При първия Маркиньос вкара неспасяемо с глава за 1:1 след изпълнение на фаул. Около тъмнокожия играч на "Пирин" имаше 4-5 ботевисти, но никой от тях не реагира в ситуацията. При втория гол беше по-различно, но защитата също си бъркаше в носа.

След ненужен фаул Маркиньос стреля към плодивската врата. Голас изби топката и към нея се втурнаха 4-5 играчи в зелено, като най-бърз беше Дюлгеров, който отбеляза за 2:2. В същото време пред бразилския вратар имаше само един защитник на "Ботев". И питам Костов как при тези две ситуации не видя скандалните пропуски на останалите играчи на "канарите", а постави на мушката само Голас. Защо не обвини Грегъри Нелсън и Рехави Кифуети, които можеха да решат мача, ако бяха вкарали положенията си. Повече от очевидно е, че Костов е бил превъзбуден след двубоя. Дано реакцията в Благоевград е била само един инцидент, а не стил в работата му.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм