По 1200 премия в Ботев, по 1300 в Локо

Автор:
Четвъртък, 18 Февруари 2016 16:34
По 1200 премия в Ботев, по 1300 в Локо

Винаги съм казвал, че спортът не прощава на никого. Така е и с мен.

За днешната съвместна пресконференция на "Ботев" и Локо в общината вчера написах, че такова чудо се случва за първи път в Пловдив.

След сбирката колегата Николай Спасов деликатно ми припомни, че подобна сбирка е имало на 5.11.2005 г. в хотел "Лайпциг".

Вярно, че сегашната имаше съвсем друго ниво, защото тогава присъстваха само двамата треньори Ясен Петров от "Ботев" и Аян Садъков от Локо. И да завърша със спомените ще допълня, че дербито на стадиона до Колежа завърши 1:1. Головете вкараха Кирил Котев (66) за черно-белите и Боби Димитров (80) за канарите. Пролетта двата тима отново извъртяха реми, този път 0:0.

Хубавото на днешната пресконференция беше, че кметът Иван Тотев се обърна с лице към проблемите на пловдивския футбол.

Той беше категоричен, че всичко, което зависи от общината, че бъде направено за развитието на пловдивския футбол. И обеща тази пресконференция да постави началото на едни нови взаимоотношения между двата клуба.

Станаха ясни и премиите, които ще заработят при успех двата отбора. От канцелариите в Коматево и "Лаута" направиха опит да се измъкнат, като заявиха, че премиите са част от договорите на футболистите и не подлежат на коментар. Но според запознати при победа в "Ботев" ще се раздадат по 1200 лева на калпак, а в Локо - по 1300.

350 привърженици на Локо ще бъдат превозени с автобуси до Коматево. Толкова са билетите, отпуснати на черно-белите. Според наредбата на БФС гостуващите фенове трябва да бъдат 10% от капацитета на стадиона.

В Коматево той е 3500 места. Автобусите ще тръгнат от "Лаута" в 11,30 часа. Мачът в събота е от 13 часа и ще бъде ръководен от пловдивския арбитър Георги Кабаков.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм