Чичо Венци с порция глупости за Колодрума

Автор:
Понеделник, 15 Февруари 2016 19:11
Чичо Венци с порция глупости за Колодрума

Президентът на футболната "Славия" Венци Стефанов отново се изказа неподготвен. Или по-точно изръси едни глупости, които не правят чест на спортен човек. Ако е такъв. Той обяви, че пловдивската зала "Колодрума" е паметник на безмисленото и глупаво харчене на пари. Според него държавата била длъжна да помогне на футбола, а не да дава 50 милиона за зала, която стои заключена. Тези пари трябвало да отидат за национален стадион.

От всичко казано дотук единственото нещо, което заслужава внимание, е точната цифра за цената на залата. Останалото е злоба и късогледство. Лично аз бих се срамувал да издигам родния футбол на пиедестал, който след 1994 г. носи само срам за България. Сред тези, които се излагат като кифладжии, е и "Славия". Ако бях шеф на "белите" щеше да ми е неудобно да говоря за футбол, тъй като на мачовете на отбора ходят един файтон фенове.

Това в София, защото на срещите в провинцията присъстват по 3-4-има "бели" запалянковци. Срамота е да се иска от държавата пари за национален стадион, след като няма кой да играе там. Нека припомня, че на последната европейска квалификация с Азербайджан на трибуните на "Васил Левски" имаше около 200-300 души заедно с охраната и официалните гости. Да не говорим, че в световната класация България вече е изпреварена от Хаити, Тринидат и Тобаго, Йордания и спирам, защото утре пред нас може да бъде и остров Тамбукту.

Също така е срамно да се искат пари от държавата за футбола, след като той е непрекъснато обект на вниманието на полицията и прокуратурата. Не е необходимо да се спирам на непрекъснатите далавери, които тръгват от ФИФА и стигат до България. Да не говорим за черното тото, което си живурка тихомълком и у нас. Венци сигурно си спомня, че в този бизнес бяха забъркани дори юноши.

Драги ми Венци, ако много ти се иска да имаме национален стадион, защо не предложиш той да бъде в Пловдив. Тук е най-голямото футболно съоръжение в България и парите, които ще се похарчат за неговото обновяване, ще бъдат в пъти по-малко, отколкото тези за нов стадион. Така проблемът ще бъде решен бързо и изгодно за държавата. Но знам, че това никога няма да стане, защото такива като тебе едва ли ще си нарушат кефа, за да пътуват 100 км до Пловдив.

Сега за залата. Венци, пълна манипулация е, че тя стои под ключ. Тук вече се проведе световно първенство по карате. Тази година предстоят мачове от Световната гран при за жени във втора дивизия. Пловдив ще бъде домакин и на световното по волейбол за мъже, и по колоездене за младежи. Има сериозни шансове да станем домакини на световни и европейски турнири по различни видове спорт.

В "Колодрума" концерти вече изнесоха световната звезда Крис Норман и българските легенди. Предстоят и други концерти от най-високо ниво. Пловдивската зала не е навършила още една година и не бива да бъде предварително омаскарявана, защото трябва време, за да се вмести в световните спортни и културни прояви. Не бива да се забравя, че това не е физкултурен салон.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • фк "Слабия"

  Бас слагам, че ако съберем всички фенове на "слабия", едва ли ще напълним и 1/30 от "Колодрума" !!!

 • Спортист с Шкембе

  Егати спортната фигура :))))

 • Хаджи Енчо

  Прав е относно Колодрума. Концертите бяха провал. За волейбол, баскетбол, тенис също не става. 50 милиона за 5 колоездача - това е истината!

 • славист

  бат венци да грабва колелото и на колодрума.за него залата всеки ден ще е отключена. да стопи малко от мазния си гъз.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм