Кралев: Вкарваме треньори в училищата /снимки/

Автор:
Понеделник, 14 Септември 2015 15:30
Кралев: Вкарваме треньори в училищата /снимки/

До две седмици в пленарна зала ще влезе на второ четене Законът за спорта. В него е залегнало треньорите да влязат в училищата, за да може децата да бъдат привлечени към спорта. Това обяви днес в Пловдив министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който даде начало на Европейската седмица на спорта.

"В България за съжаление проблемът с обездвижването е много сериозен. Едва 8 процента от младите хора спортуват, така че нашият ангажимент като министерство, освен всички неща, които правим за професионалния спорт, е да накараме младите хора да се раздвижат. Спортът, освен че е здраве, изгражда много качества, свързани с личността, с изграждането на характера, заяви министър Кралев. Той допълни, че според статистиката 61% от децата са с гръбначни изкривявания, като основната причина за това е заседяването пред компютрите и недостатъчното движение у подрастващите.

Министър Кралев заяви също, че спортните училища в Русе, Варна, Бургас и София ще бъдат санирани. Той изрази съжаление, че сградите в Пловдив и Плевен вече са били санирани, но са били допуснати грешки и пропуски при ремонтите.

Преди официалното откриване на Европейската седмица на спорта министър Красен Кралев и Ивет Лалова се разходиха на Гребната база и се запознаха със строителството на изградащия се тук Младежки център. Двамата разгледаха и модерната детска площадка, която вече функционира тук.

 

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм