6 ученици ултраси на съд за побоя над Румен Койчев

Автор:
Понеделник, 09 Март 2015 00:56
Румен Койчев в болницата след побоя Румен Койчев в болницата след побоя

Шестима ученици - фенове на Локомотив Пд се изправят пред съда за зверския побой над 16-годишния Румен Койчев – син на журналистката от радио Пловдив Искра Койчева.

Ултрасите пребиват напълно безпричинно момчето.

В резултат на зверския побой то е с избит зъб, мозъчен кръвоизлив и си гълта езика.

Благодарение на бързата намеса на двама случайни минувачи, Румен Койчев е спасен и откаран в болница,  а биячите са заловени.

Това са дванайсетокласниците Георги Иванов и Васил Мицкулев от СОУ Никола Вапцаров, Димитър Хорозов  ученик в 12-ти клас на Математическата гимназия Академик Кирил Попов, десетокласникът Виктор Радин от  Св. Св. Кирил и Методий, Николай Петров от 11-ти клас на СОУ Никола Вапцаров и десетокласникът от СОУ Свети Седмочисленици Спас Радичев.

Шестимата, трима от които непълнолетни, са обвинени в нанасяне на средна телесна повреда.

На 3-ти януари около 18 часа шестимата ултраси заедно с Иван Кирев,  също привърженик на Локо Пд били в заведението Академи в центъра на града.

Някой подшушнал на Спас Радичев, че в Клуб 8 до Събота пазара има фенове на Ботев Пд.

Наистина по същото време на сепаре до един от входовете стоели Румен Койчев – фен на ЦСКА и 5 момчета и 3 момичета – бултраси.

Ултрасите решили да тръгнат нататък без да знаят кой точно е в кафенето.

Към 18, 30 те пристигнали с 2 таксита до Клуб 8 до поликлинката в Кючук Париж.

Решили да пуснат Иван Кирев като примамка – той трябвало да  мине през заведението, за да предизвика  ботевистите да излязат навън и там да ги набият.

Според стратегията след като ги изкара Кирев  трябвало да ги увлече след себе си като обиколи на бегом улиците около заведението и после да се върне при ултрасите.

Схемата проработила и появявайки се в Клуб 8 ботевистите веднага видели Кирев и се развикали Кирев, Кирев.

После станали и се втурнали след него, но Койчев, облечен със суичър на ЦСКА, не ги последвал.

Той останал вдясно от централния вход на кафенето заедно с 3-те момичета от компанията на масата.

Привържениците на Локо Пд чакали на гюме ботевистите  пред поликлиниката в Кючука.

Виждайки ги, те нахлупили качулки на главите и с псувни, обиди и нечленоразделни крясъци хукнали след тях.

Стигайки до централния вход на Клуб 8 обаче развилнелите се  ултраси виждат Румен Койчев  и се нахвърлят върху него,  въпреки, че той е с отличителни знаци на ЦСКА.

Тийнейджърите вкупом започнали да нанасят удари на момчето без той изобщо да ги е предизвикал.

Един от учениците  със засилка забил ритник в ребрата на Койчев, който  се олюлял и ударил рамо във витрината.

Опитал се да обърне главата си, когато друг от ултрасите го халосал с юмрук в лицето.

Вследствие на жестокия удар главата на Койчев се ударила в бетонна стена, а нападателят – във витрината.

Момчето паднало на земята цялото в кръв, а побеснелите фенове на Локо Пд  се наредили и безжалостно започнали да го ритат.

Койчев се опитал да надигне глава, но шут в тила го съборил обратно на земята, а тялото му започнало да се гърчи в конвулсии.

Момчето изпаднало в безсъзнание и си глътнало езика.

В този момент Иван Кирев завършил обиколката си и се върнал до заведението, където видял Васил Мицкулев и Николай Петров безмилостно да продължават да ритат изпадналия в безпомощно състояние Румен Койчев.

После Георги Иванов подканил приятелите си да тръгват, за да не изтърват бултрасите, след които вече били потеглили Спас Радичев и Димитър Хорозов.

Двете групи си разменили удари до училище Братя Миладинови.

Междувременно Божидар Ангелов и Жанета Русева пристигнали с колата си до Събота пазара и видели на земята агонизиращия и потънал в кръв Румен Койчев.

Ангелов  се опитал да извади езика на ученика, но не успял.

На помощ се притекъл излезлият от Клуб 8 Симеон Иванов, който измъкнал езика от гърлото на момчето, докато Ангелов здраво държал главата му.

Спътничката му Жанета Русева пък се обадила на телефон 112, за да съобщи за инцидента.

В този момент един от бултрасите, който също сигнализирал на 112 за схватката им с ултрасите, се върнал пред Клуб 8.

Виждайки състоянието на приятелят си Румен, той се разплакал, влязъл в заведението, откъдето донесъл якето на момчето и поискал да го завие.

Ангелов обаче не му разрешил до идването на линейката и полицията.

Мозъчно сътресение, липса на 2-ри горен десен зъб, охлузване в окосмената част на главата, цепковидна рана на дясната и вертикална – на лявата вежда, отоци на горния и долния клепач на дясното око с кръвонасядане, рана на горната устна и охлузване на брадичката и на лявото коляно са травмите нанесени на момчето вследствие на жестокия побой, е заключението на съдебномедицинската експертиза.

Налице е съизвършителство и общ умисъл между обвиняемите, тъй като всеки от тях е осъзнавал, че участва в престъплението, е категоричното становище на обвинението.

Престъплението е извършено по хулигански подбуди – шестимата ученици са нанесли безпричинен побой над лице, с което не са имали взаимоотношения, на обществено място и в присъствието на много хора, е констатацията в обвинителния акт.

При разпитите по време на разследването шестимата тийнейджъри не се признават за виновни.

Пълнолетните Георги Иванов, Димитър Хорозов и Васил Мицкулев са с мярка за неотклонение парична гаранция от 500 лева, а непълнолетните Виктор Радин, Николай Петров и Спас Радичев са под надзора на Детска педагогическа стая.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм