Приморско развива и културен туризъм

Автор:
Вторник, 24 Януари 2012 16:40
Бегликташ край Приморско Бегликташ край Приморско

Стартира културният проект „Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа“ по ОП Регионално развитие.
На работна среща се събраха представители на общините Приморско, Камено, Малко Търново, Бургас и Средец, за да обсъдят подготовката за промотиране природните богатства и културно-историческото наследство на региона.
До 15 март партньорите трябва да изготвят стратегия, с която да популяризират дестинации с латентен туристически потенциал и така да постигнат траен интерес и увеличение на сезона и заетостта на легловата база.
Финансирането по програмата е на стойност до 500 000 лв.
До момента един от сигурните обекти, които са включени, е разкритото наскоро древно мегалитно светилище Бегликташ до Приморско, което може да се превърне в световна атракция.
Морската община иска да участва и с още един интересен археологически обект – крепостта-пристанище Урдовиза, край Китен, която е тематически свързана с Бегликташ.
По програма ще се финансира също и туристическото разработване на култовия тракийския комплекс в местността Мишкова нива край Малко Търново, остров Света Анастасия и Аква Калиде в община Бургас, римският град Деултум и средновековната българска твърдина Русокастро край Камено.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм